ZETApress

hírportál

Megnyílt a 41-ik

Garas Dezső, a nemzet színésze nyitotta meg tegnap este 8-kor a 41. Magyar Filmszemlét a Palace MOM Parkban. A Szigorúan mozi című nyitó est már fél 7-kor elkezdődött.

Először az Alkotás utcai bejárati szinten a Frenák Pál társulat mozgásszínházi produkcióját láthattuk két előadásban. Előadói Holoda Péter és Major László voltak. Háromnegyed 7-től a Honvéd Táncszínház művészeinek felvezető táncelőadása indult a MOM Park közösségi tereiből a MOM moziba. Művészeti vezetőjük Zsuráfszky Zoltán. Útjukat a Muzsikás együttes zenéje kísérete. Az együttes tagjai: Sipos Mihály, Porteleki László, Éri Péter, Hamar Dániel.

7 órától a MOM mozi előterében Sebő Együttes előadása kezdődött. Az együttes tagjai: Sebő Ferenc, Barvich Iván, Perger László. Fél 8-kor kezdődött a vetítés mind a 9 teremben. Előbb a 40. Magyar Filmszemle óta elhunyt filmesekre emlékeztünk, majd megismerhettük a mostani életmű-díjasokat. Díjaikat a jövő hétfői fesztiválzárón vehetik át a szomszédos SportMax2-ben.

Este 8-kor kezdődött a nyitófilm vetítése. Jancsó Miklós: Oda az igazság című alkotását láthattuk. A 85 perces filmet az elmúlt szerdai sajtóvetítésen ismerhettük meg. Utána a film alkotóit mutatták be a mozi előterében. Ezt a Mitsoura együttes koncertje követte ugyanott. Az együttes tagjai: Miczura Mónika, Monori András, Moldvai Márk, Szalai Péter, Lukács Miklós, Mandula Éva.

A vetítést követő zártkörű fogadáson a filmes szakma képviselői mellett a politikusok is megjelentek. Felfedeztük a tömegben Mesterházi Attilát, az MSZP miniszterelnök-jelöltjét. Most ő is vendég volt, s korántsem volt akkora felhajtás körülötte, mint a vasárnapi szülinapján, a Millenáris Teátrumban.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Közgyűlés a filmszemlén | ZETApress

Szóljon hozzá!