ZETApress

hírportál

Vándorló Föld az Urániában

The Wandering EartNéhány éve a tudósok felfedezték, hogy a Nap hamarosan elöregszik és ki fog tágulni, aminek következtében rövid időn belül elnyeli a Földet, illetve az egész Naprendszert ? láttuk délután a The Wandering Earth című kínai filmben eredeti nyelven, angol felirattal. Rendező: Guo Fan, főszereplők: Wu Jing, Qu Chuxiao, Li Guangjie, Ng Man-tat.

Hogy az emberiség megmeneküljön, kidolgozzák a Vándorló Föld elnevezésű bátor tervet, amely szerint az egész világ összefogásával a földön építenek több mint tízezer hajtóművet és kormánymotort, hogy a Földet kirepítsék a Naprendszerből és 2500 év alatt elvigyék új otthonába, egy 4,2 fényévre levő szomszédos csillaghoz.

Liu Peiqiang kínai űrhajós fia, Liu Qi 4. születésnapján utazott az űrállomásra, ahol a nemzetközi kollégáival együtt vállalják a menekülés vezetésének feladatát. Liu Qi hamarosan felnő, Duoduo húgával együtt a Föld felszínére mennek anyai nagyapjuk teherjárművével. Elkapják őket, és nemcsak a járművet veszik el tőlük, hanem belekeverednek a Föld motorjai leállásának problémájába is. Hogy a motorokat megjavítsák és megakadályozzák, hogy a Föld a Jupiternek ütközzön, az egész világ mentőakciót indított, ennek során foglalták le Liu Qi teherjárművét is. Az idő szorít, sokan kezdenek küzdeni a jövő nemzedékek túlélésének reményéért.

A kínai film nemzetközi kiállításaA mától vasárnapi tartó kínai filmnapok délután A kínai film fejlődéstörténete című kiállítással indult. A Kínai Filmmúzeum jelenleg a világ legnagyobb, 3.5 hektáron fekvő országos szintű filmre szakosodott múzeuma, amely a kínai film születésének 100. évfordulójára épített művészeti palota, és amelynek célja a kínai film fejlődéstörténetének bemutatása, a filmtechnika megismertetése, a filmkultúra terjesztése, továbbá szakmai cserék és kutatások folytatása. Holnap 13 órától A kínai filmipar fejlődése című előadást hallgathatjuk az I. emeleti kávézóban, a nagyteremben pedig két további kínai filmet láthatunk.

Szóljon hozzá!