ZETApress

hírportál

USA művész Újbudán

Christalena Hughmanick alkotásaChristalena Hughmanick (US): Rope a necklace to my tongue című kiállítása nyílt meg tegnap 19 órakor a Bartók Béla utcai Faur Zsófi Galériában. A június 21-én péntekig látható tárlat kurátora Molnár Veronika. Megnyitotta Nagy Emma, az Amerikai Nagykövetség kulturális attaséja.

Christalena Hughmanick textillel, szobrászművészettel és performansszal foglakozik. Mesterdiplomáját a School of Art Institute of Chicagon szerezte 2012-ben, ahol jelenleg előadó a Fiber and Material Studies tanszéken. A 2018-19-es tanévben Fulbright-ösztöndíjas előadó és kutató a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. Emellett megkapta az amerikai állam Individual Assistant Grantjét, hogy egy nyilvános patchwork projekten dolgozhasson Magyarországon 2019 nyarán.

A Rope a necklace to my tongue című kiállítás Christalena Hughmanick foltvarrással készült takaróit mutatja be. Hughmanick szülőhelyén, a foltvarró hagyományairól és Amish közösségeiről ismert Pennsylvania állambeli Lancaster Countyban találkozott a patchwork technikájával. A művésznő ezt a tradíciót használja fel a személyes identitás és a kulturális örökség keresésére, mely a miszticizmussal kiegészülve formálhatja a néző idő élményét.

Szóljon hozzá!