ZETApress

hírportál

Portrék és történeteik

Portré és történetmesélésBelkina, Dóka, Wakultschik: Portré és történetmesélés című kiállítása ma 19 órakor nyílik a Faur Zsófi Galériában. Az április 26-án péntekig látható tárlatot Borda Réka költő és Dávid Áron színművész nyitja meg Újbudán a Bartók Béla út 25-ben. Nyitva hétfőtől péntekig és április 13-án szombaton 12-től 18 óráig. Kurátor: Molnár Veronika.

Katerina Belkina (RU), Dóka Béla (HUN) és Maxim Wakultschik (BY) csoportos kiállításával a galéria csatlakozik a Budapest ArtWeek programsorozatához, melynek keretében hétvégi tárlatvezetés és jótékony jógaóra is helyet kap majd a galériában. Belkina, Dóka és Wakultschik kiválasztott képeit a műfaj köti össze: a kiállításon látható művek egytől egyig portrék, azonban szinte nem is különbözhetnének jobban az alany, a környezet és a történetmesélés tekintetében.

Dóka Béla: Putin Fan Club című sorozatában személyes fotókon örökít meg Putyin-fanatikus fiatalokat saját intim környezetükben. Katerina Belkina: Empty Spaces című sorozatában a nagyváros és az egyén kapcsolatát vizsgálja steril, elidegenedett környezetben, önmagát állítva a középpontba. Maxim Wakultschik optikai portréiban formai játékok eszközeként használ idealizált női arcokat, melyek mintha a kibertérben lebegnének az örökkévalóságig.

Szóljon hozzá!