ZETApress

hírportál

Panasonic fűtés-hűtés innovációk a Construmán

A magyar építőipar és otthonteremtés legfontosabb szakmai fórumán mutatta be a Panasonic fűtés-hűtés üzletága legújabb fejlesztéseit: az Aquarea J-generációs levegő-víz hőszivattyú családot és az új Etherea intelligens nanoe? X légtisztító rendszerrel és beépített wifivel ellátott klímaberendezés családot.

A márka egy légzésterapeutát is meghívott a bemutatóra, aki a klímákkal kapcsolatos tévhiteket oszlatta el, illetve az olyan kérdéseket is első-kézből válaszolta meg, mint: miért fontos, hogy otthonunkban kiváló minőségű klímaberendezés legyen, mennyire befolyásolja a szervezetünket a hőmérséklet ingadozása. Sőt, az is kiderült, hogy a Panasonic csúcsminőségű klímáival hatékonyan lehet fűteni, ami még mindig nem köztudott funkció.

Bánhalmi Zoltán, a fűtés-hűtés üzletág magyarországi kereskedelmi képviselője elmondta: a Panasonic világszerte vezető szerepet tölt be a különböző elektronikai technológiák és megoldások fejlesztésében. A különböző részlegek egymással együttműködve keresik az innovatív új értékeket, hogy a fogyasztók számára még élhetőbb életet teremtsenek. Az óriáscég 1958 óta tervez és gyárt fűtési és hűtési megoldásokat. 2018-ban ünnepelte 100. évfordulóját, ez idő alatt több mint 200 millió kompresszort gyártott, és globálisan bővült, jelenleg 591 leányvállalatot és 88 társult vállalatot üzemeltet világszerte. 2018 nagyon mozgalmas év volt a vállalat számára, többek között azért, mert a megnövekedett igények teljesítésének céljából elindította első európai Aquarea levegő-víz hőszivattyú gyártósorát a csehországi Pilzenben. Az új gyárnak köszönhetően csökkenhet a termékek szállítási ideje, így a rövidebb szállítási útvonalnak köszönhetően kevesebb káros-anyagkibocsátás történik, ezzel is tovább kímélve a környezetet.

A Construmán Magyarországon elsőként bemutatott Panasonic Aquarea J-generációs levegő-víz hőszivattyú kapcsán Bánhalmi Zoltán kiemelte: ez egy innovatív, rendkívül alacsony energiafelhasználású rendszer, amely alkalmas fűtésre, hűtésre és használati melegvíz előállítására, és még szélsőséges külső hőmérséklet esetén is kiemelkedő teljesítményt biztosít. Az Aquarea hőszivattyú 3-tól 16 kW-ig elérhető, ezzel a széles kínálattal, komplett rendszert alkot, így bármilyen fűtési és hűtési igény kielégítésére alkalmas. A magas hatékonyságú hőszivattyú technológiára épülő új Aquarea J-generációs All-in-One rendszere nem csak a fűtésről és a használati melegvíz előállításáról gondoskodik (a berendezés 200 literes rozsdamentes tárolóval van ellátva) hanem nyáron a hűtést is kiszolgálja. A berendezések időjárási viszonyoktól függetlenül biztosít az otthonokban tökéletes komfortot, még akkor is, ha a külső hőmérséklet -28°C-ra süllyed (T-CAP esetén). A költséghatékony és környezetbarát rendszerek az új ingatlanok építésénél és a felújítási projektekben egyaránt alkalmazhatóak. A termékcsalád két modellje is elnyerte már a rangos iF Good Design Awards elismerést.

Alkalmazkodva a modern kor kihívásaihoz, az Aquarea Smart Cloud sokkal több mint a fűtőberendezés be- és kikapcsolására alkalmas szimpla termosztát vagy wifi vezérlő. Hatékony és egyszerűen kezelhető szolgáltatás, amellyel a fűtési és a használati melegvíz előállítási funkciók teljes palettája ? az energiafogyasztás figyelését is beleértve ? távolról vezérelhető. Az Aquarea Service Cloud szolgáltatással pedig a telepítést végző szakemberek ellenőrizhetik távolról ügyfeleik fűtési rendszereit. Idő- és pénztakarékos megoldás, mely a rövidebb válaszidőnek köszönhetően növeli az elégedettséget.

A Panasonic Etherea intelligens nanoe? X légtisztító rendszer mérföldkő az otthoni légkondicionálás világában, mondta Bánhalmi Zoltán, majd hozzátette: a Panasonic, mint a világ egyik vezető elektronikai vállalata, fennállása óta közel 100 ezer szabadalmat nyújtott be, melyből számos a hűtés-fűtés termékekben is megtalálható. A nanoe? X szűrő is ezeknek a fejlesztéseknek, szabadalmaknak köszönhető. Az Etherea mindezek mellett kiemelkedő (A+++) hatékonyságú, rendkívül halkan működik, mindössze 19 dB(A) a regisztrált zajszintje. A nanoe? X szűrűnek köszönhetően a készülék használat közben hatékonyan kiszűri a levegőben található, megtapadó mikroorganizmusokat, mint például bizonyos típusú baktériumokat, vírusokat és penészgombákat, ezáltal tisztább és élhetőbb lakókörnyezetet eredményez. Segít megőrizni a bőr nedvességtartalmát is!

Akárcsak a többi innovatív Panasonic berendezés, az Etherea is beépített wifi-vel rendelkezik, így a Panasonic Comfort Cloud alkalmazással okos-telefonról is kezelhető. A Panasonic mindkét terméke iránt hatalmas az érdeklődés a Construmán, a felkészült szakemberek minden felmerülő kérdést megválaszolnak az A-pavilon 302A1 standnál!

? A légzés legelemibb életfunkciónk, mégis keveset foglalkozunk vele. Nagyon sok környezeti ártalom éri a modern kor emberét, és a kényelem, nem tudatos magatartás sokszor több kárt okoz a szervezetben, mint az esetleges előnyök. A hirtelen hideg, vagy a nagyon forró, párás levegő egyaránt káros, mivel a szervezet nincs felkészülve a védekezésre ellenük, és nincs ideje átalakítani a számára kedvezőtlen hatást. Klíma használat esetében a tudatosság nagyon fontos! A hirtelen, 10-15 fokos hőmérsékletváltozás légzés szempontból sem indokolt, hiszen a test le tudja hűteni magát természetesen is. Az orron át történő szapora légzés például fűt, a szájon át tartó lassú légzés, sóhajtás-szerűen pedig hűt. A semmiből előbukkanó hideg levegő gyulladást okoz a torok szerveiben, de a hörgőink sem kedvelik, és jön a hurut, ami szintén az egész légzés funkciót mérgezi. Lehetőleg éljünk és dolgozzunk ideális hőfokban, aludjunk eleget és figyeljünk a belélegzett levegő minőségére, ha lehet szellőztessünk rendszeresen és tisztítsuk a szoba levegőjét erre alkalmas készülékkel! ? hangsúlyozta Dobi Diána légzésterapeuta tanulságos előadásában.

Szóljon hozzá!