ZETApress

hírportál

Andreas Csapóajtaja

Andreas Vousouras: Csapóajtó című kiállítása nyílt meg tegnap 18 órakor a Galamb utcai Léna & Roselli Galériában az Alma Contempoarary Art Gallery-vel közös rendezésben. Az április 21-én húsvétvasárnapig látható tárlatot Abafáy-Deák Csillag művészeti író nyitotta meg. Fotóink: Rósa István felvételei.

Andreas Voussouras a fényképeket, késztermékeket és sokféle anyagot ötvözve képzeletbeli hivatkozásokat hoz létre, amelyeket a művész beépít, feldolgoz és átalakít képzeletbeli és eredeti, nem szokványos és ? plasztikailag és fogalmi szempontból ? felforgató, folyamatosan újrafogalmazó művekbe, a művész-küldő és a néző-vevő számára a tapasztalat, a megtekintés és a memória területei.

Szisztematikus módszerével és bámulatos problémamegoldásával az élethez és a modern valósághoz fűződő létfontosságú kapcsolatát ábrázolja, a sztereotípiákra, szerepekre és szimbólumokra, az emberi létezésre és az emberi állapotra jellemző ellentmondásokra, megosztottságokra és diszfunkciókra összpontosítva. A kompozíciók narratívákat definiálnak, amelyek bizonyítékként szolgálnak a befejezetlen erőfeszítések költészetének, a holtpont etikájának; ezekben a narratívákban a domináns személyes tapasztalatok együtt élnek a társadalmi dimenzióval, az érzékenységgel a kegyetlenséggel, a melankóliával az idegen elidegenedéssel, az iróniával a katalitikus humorral.

Emlékek és érzések, titkok és frusztrált remények ? mindaz, ami minket definiált és alakított, mindazt, amit szerettünk és elárultunk, mindent, ami bántott minket vagy bántott bennünket ? a sötét csapdaajtóból származik annak érdekében, hogy teszteljük a félelmeinket és agonitásainkat, figyelmeztessünk és védjünk meg minket egy olyan világban, amely illékony és összetett, ellentmondásos és széttöredezett, a világ, amely elveszítette csapatait.

Szóljon hozzá!