ZETApress

hírportál

Kövek a palotában

Szilajka Erzsébet: A kövek vallomása című kiállítása nyílt meg tegnap este a Duna Palotában A vendégeket Bíró Ildikó igazgatónő köszöntötte. A március 31-én vasárnapig naponta 09 és 19 óra között látható tárlatot Naszvadi Judit író nyitotta meg, közreműködött a a Bocsák-család. Fotóink Rósa István felvételei.

Mindig is nagyon kedveltem a kreatív tevékenységeket, az alkotás számomra lételem. A kavicsokat gyermekkoromtól gyűjtöm, de a kavicsképekkel csak kb. 7 éve kezdtem hobbi-szinten foglalkozni. A kavicsok szín, forma, mintagazdagsága, a természet szépsége ihleti képeimet, alkotásaimat. Csodálatos dolog együtt dolgozni a természettel. A kavicsokat eredeti formájukban használom fel, csak a természet csiszolja. Műveimet szívvel-lélekkel, derűvel készítem, ami remélem, képeimből is sugárzik.

Azt vallom, hogy a kész alkotás nem az a produktum, amit létre hozok, hanem az alkotó és a befogadó közös műve. A kor válik igazi alkotássá, ha többlet-jelentéssel bír a befogadó számára, hiszen ő is hozzáteheti a maga lényének mélyéből fakadó érzéseket és gondolatokat, van erre lehetősége. A lehetőség pedig ott van mind a képek szabadságot meghagyó lelkületében, mind abban, hogy a kavicsoknak nincs arcuk, így bárki beléphet, és szerepet kaphat egy-egy műben. Kellemes időtöltést kívánok ? mondta Szilajka Erzsébet kavicsművész a megnyitón. Tárlatvezetéssel egybekötött közönségtalálkozója március 24-én vasárnap 16 órakor lesz. A belépés ingyenes.

Szóljon hozzá!