ZETApress

hírportál

Nagyváradról a Szép utcába

Nagyváradi művészek és meghívott vendégeik: Politikai manifesztum című csoportos kiállítása nyílt tegnap 18 órakor a belvárosi Széphárom Közösségi Térben. A március 30-án szombatig látható tárlatot Vioara Bara képzőművész, a Román Képzőművészeti Szövetség nagyváradi fiókjának vezetője, a tárlat kurátora nyitotta meg. Fotóink Rósa István felvételei.

A kiállító művészek olyan, mindannyiunkat érintő kérdéseket tesznek láthatóvá, mint a természet és a gazdaság ellentétes érdekei, az egyéni szabadság és a társadalmi konvenciók viszonya, a meggyőzés és a manipuláció közötti különbség. E közéleti kérdések természetesen nem a hétköznapok általános szintjén fogalmazódnak meg, és válaszok sincsenek.

A kiállítás csupán a művészet sokszínű nyelvén, több-kevesebb aggodalommal és indulattal a cselekvő ember filozófiai felelősségére mutat rá: vajon képes lesz-e felismerni és meghaladni önmagát, vagy visszacsúszik az ösztönök világába ? mondta el Pokorni Péter galériavezető a megnyitón. Nyitva tartás: keddtől péntekig 10-től 18 óráig, szombaton 10-től 14 óráig.

Szóljon hozzá!