ZETApress

hírportál

Külön ter(m)ek a Műcsarnokban

Hét kortárs képzőművész mutatja be friss munkáit a Műcsarnok ma 17 órakor nyíló és március 24-én vasárnapig látogatható KÜLÖN TERmEK című csoportos kiállításán. A tárlatok kurátorai: Bán Ildikó, Fazakas Réka, Kondor-Szilágyi Mária, Mayer Marianna, Reischl Szilvia, Rockenbauer Zoltán és Szegő György.

A Műcsarnok 3. alkalommal szervez olyan csoportos tárlatot, amelyen termenként egy-egy művész állítja ki munkáit, az intézmény egy-egy kurátorának válogatása és koncepciója szerint ? idézte fel a kiállítás délelőtti sajtóbemutatóján Szegő György művészeti igazgató. A kiállításhoz számos kísérőprogram is kapcsolódik. Fotóink Lantai József felvételei.

Németh Marcell: Köztes térben című terme a szobrász mérnöki precizitással megalkotott, többrétegű, hajlított acélreliefjeiből válogat, melyek geometrikus és organikus motívumokat foglalnak közös terekbe ? közölték a kurátorok.

Richter Sára saját belső világába kínál intim betekintést monumentális, csaknem ötven méteres, labirintussá összeálló textilmunkájában.

Bojti András helyspecifikus kiállítása komplex élményt kíván nyújtani a nézőnek, az installáció részei ezért az üveg- és fémplasztikák mellett a fény, az árnyékok, a zene és a tér is.

Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs filmjének világát idézi meg Milorad Krstic anyaga, melynek középpontjában egy tetoválásokból építkező, friss videomunka áll.

Szabó Ábel festményei sajátos hangulatú városrészletek: piacok, gyárépületek, külvárosi utcák, melyekről többnyire hiányoznak az emberek, a hiperrealista részletgazdagság azonban mégis sajátosan vonzóvá teszi ezeket az urbánus tájakat.

Több sorozatba is betekintést nyújt Naomi Devil (Ördög Noémi) tárlata. A fiatal festő Dolce far niente (Édes semmittevés) című szériája szín-gazdag vásznakon parafrazeálja az akadémikus festészet nagy alkotóinak kortárs környezetbe helyezett nőalakjait, mellettük pedig felbukkannak a korábbi pop-artos ihletésű vagy a Rembrandt-i önarcképeket idéző munkák is.

Horváth Éva Mónika mozgalmas pasztelljei az arctalan figurákból összeálló tömeg gomolygását ragadják meg a Critical Mass című teremben.

Szóljon hozzá!