ZETApress

hírportál

Lakóautók, -hajók a Hungexpon

Az idén február 21-én csütörtöktől 24-én vasárnapig rendezik meg az ország és a régió legjelentősebb nemzetközi turisztikai seregszemléjét, az Utazás 2019 kiállítást, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 30 ország 300 kiállítója várja az érdeklődőket ? jelentette be Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója délelőtt a Városligeti Műjégpálya Dísztermében.

A kiállítás külföldi díszvendége Algéria, a belföldi meg Bács-Kiskun megye és Kecskemét lesz, a kiállítás kulturális díszvendége a Nemzeti Kastélyprogram és Nemzeti Várprogram ? sorolta a vezérigazgató. Kiemelte: az idei, immár 42 éves rendezvénysorozat fő témája az aktív kikapcsolódás, és a kaland, az eseményt a Budapest Boat Show-val együtt rendezik meg.

Abdelkader Dehendi, a díszvendég Algériai Népi Demokratikus Köztársaság budapesti nagykövete elmondta: Afrika legnagyobb országa zenével, gasztronómiával, izgalmas tájakkal mutatkozik be. Algéria 1400 kilométer hosszú tengerparttal rendelkezik, a Szahara legnagyobb része az ország területére esik. Algéria és Budapest között közvetlen légijárat közlekedik, az ország a kontinens legbiztonságosabb országa ? ismertette.

Rideg László, a belföldi díszvendég Bács-Kiskun megye közgyűlési elnöke elmondta: az ország legnagyobb területű megyéje 31 kiállító összefogásával mutatja be ételeit, italait, kultúráját. Hozzátette, a megyében van a legtöbb termálfürdő és a legtöbb gyógyhely, ahogy az 5. legnagyobb hazai tó, a Szelidi-tó is. Az idén is számos szakmai programot tartanak a kiállítás alatt, amelyek középpontjában a sportturizmus áll. Dr. Szeberényi Gyula Tamás kecskeméti alpolgármester arról beszélt, hogy június 16-án vasárnap a Tour de Hongrie is a megyeszékhelyre látogat. Kérdésemre hozzátette, hogy innen indulnak majd az utolsó szakaszra, melynek célja Székesfehérvár lesz.

Szalay-Bobrovnicky Alexandra, Budapest főpolgármester-helyettese kiemelte: a fővárosnak fontos a megjelenés az Utazás 2019 kiállításon, hiszen idén Budapest Európa sport-fővárosa. A címmel a budapestieket szeretnék tömegsporton keresztül megszólítani, hogy minél többen kezdjenek el sportolni. A kiállításon a házigazda városként az idei világbajnokságokhoz igazították a programokat, a látogatók a színpadon találkozhatnak sztársportolókkal és a Sportfőváros hivatalos nagyköveteivel ? mondta.

Újdonságként diák szakmai napot rendeznek, ahol 6 egyetem hallgatói mérik össze a tudásukat ? ismertette Tihanyi Klára, a Hungexpo stratégiai és üzletfejlesztési igazgatója. Hozzátette: ismét megjelenik a Karaván Szalon, ahol a hazai lakókocsi és lakóautó kínálatot felvonultatva több mint 50 járművet mutatnak be, ahogy a kempingezéshez kapcsolódó szolgáltatásokat és felszereléseket is.

Dr. Kollár Lajos, a stratégiai partner Magyar Vitorlás Szövetség elnöke elmondta, hogy a Boat Show-n 83 kiállító 110 hajóját vonultatják fel, a hajózáshoz kapcsolódó felszerelések, szolgáltatások és a vízi sportok eszközei is bemutatkoznak. A hajózás szezonnyitó rendezvényén az Aktív Magyarország standján állítják ki a Nyaralóhajózási Program és Magyarország első nyaralóhajóját, amely 2020-tól a Tisza-tavon, a Felső-Tiszán és a Bodrogon fogja kiszolgálni a hajózni és nyaralni vágyókat. Mivel a kiállított hajókra cipőben tilos felmenni, a látogatók ne jöjjenek lyukas zokniban, ha nem akarnak köznevetség tárgyává válni!

Az Utazás kiállítással egy időben rendezik meg az ország legnagyobb független, és extrém utazókat megszólító rendezvényét, a Járatlan Utakon Fesztivált és a régió egyetlen Afrika-tematikus fórumát, az Afrika Expót. Mindegyik rendezvény ugyanazzal a belépőjeggyel látogatható.

Szóljon hozzá!