ZETApress

hírportál

Jubileum után, ünnep előtt

26. FeHoVa sajtótájékoztató26. alkalommal rendezi meg a HUNGEXPO a Budapesti Vásárközpontban a FeHoVa-t, a Kárpát-medence legjelentősebb fegyver-, horgász- és vadászrendezvényét ? tudtuk meg a pénteki budai sajtótájékoztatón a Művész utcai Bródy-villában.

Az eseményre 17 ország 274 kiállítója jelentkezett, és a fokozott érdeklődésre tekintettel a szervezők idén is több mint 50 ezer látogatót várnak. Az idei kiállítás egyben újabb állomás a HUNGEXPO számára. Az év folyamán megkezdődik ugyanis a terület felújítása és a felkészülés a két év múlva rendezendő Egy a természettel Nemzetközi Vadászati és Természeti Világkiállításra, amelyhez hasonló rendezvény 1971-ben volt Magyarországon.

A vadászok és horgászok hagyományos szezonnyitó rendezvényére a legjelentősebb gyártók és forgalmazók hozzák el újdonságaikat, fejlesztéseiket. A látogatók segítséget kapnak a választáshoz: kézbe foghatják a legújabb eszközöket, és szakemberektől kaphatnak tanácsokat.

Újdonságok

A tavalyi, jubileumi FeHoVa után a szervezők idén egy sor újdonsággal várják a látogatókat. A hagyományos trófeakiállítás mellett Kontinensek ritkaságai címmel rendeznek bemutatót ritka és különleges vadfajokból, a világ minden tájáról. Emellett újabb leletek kerülnek elő a Mezőgazdasági Múzeumból A Vajdahunyad várának titkai címmel. Az újdonságok közé tartozik az elsőként megrendezett I. FEHOVA Nemzetközi Nyílt Preparátor Verseny, a Magyar Vadászlap közreműködésével, és a Műlégykötő-verseny, a MŰHOSZ szervezésében. Emellett látványos, saját standon mutatkozik be az Egy a természettel Nemzetközi Vadászati és Természeti Világkiállítás, amelyet a tervek szerint 50 év után, 2021-ben rendez Magyarország a felújított és kibővített HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.

Ahogy mindig

A hagyományos programok közül idén is várhatóan nagy érdeklődés kíséri a CIC trófeabírálatot, a Vadászkürtös fesztivált, az óriás pontyok bemutatóját az Akváriumnál, az állami erdészetek vadász- és kirándulóterületeinek bemutatóját, a látványos vadászkutyafajta- és munkabemutatókat, a solymász, valamint a gasztronómiai bemutatót. Az érdeklődők neves külföldi és magyar sporthorgászok beszámolóit hallgathatják meg a színpadokon. A magyar férfi feeder válogatott tagjai a dél-afrikai VB-re indulás előtt a kiállításon beszélnek a terveikről, várakozásaikról.
Természetesen idén sem marad el a FeHoVa Kupa Nemzetközi Szarvasbőgő Bajnokság, amelyet nyolcadik alkalommal rendeznek a Vadász színpadon.

Szakmai konferencia ? terítéken a vadgazdálkodás

Ezúttal is a kiállítás első napján rendezi a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara A vadgazdálkodás aktuális kérdései című konferenciáját, amelyen a vidékfejlesztési, erdő- és vadgazdálkodási szakértők vesznek részt, köztük Győrffy Balázs, a Kamara elnöke, dr. Bitay Márton földügyekért felelős államtitkár, dr. Jámbor László, az Országos Magyar Vadászkamara elnöke, dr. Csányi Sándor, a SZIE Vadvilág Megőrzési Intézet igazgatója és Bajdik Péter, az Országos Magyar Vadászkamara főtitkára. A részvevők a többi között tájékoztatást kapnak a vadgazdálkodást érintő jogszabályok változásairól és az afrikai sertéspestis hazai megjelenésének vadászatra gyakorolt hatásairól.

A kiállítással egy időben rendezik a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban a STIHL TIMBERSPORTS SERIES? sportfavágó versenysorozatot és bemutatót, valamint a VII. FEHOVA-MEOESZ Nemzetközi Kutyakiállítást. A szervezők a gyerekekre is gondoltak: a MOHOSZ szervezésében ezúttal is lesz horgász suli.

Hasznos tudnivalók

2019 januárjától a látogatók már csak készpénzmentesen fizethetnek a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Az eddig részben bevezetett HelloPay Cashless rendszer felhasználási területe kibővül, így a helyszínen a pénztárakban vásárolt rendezvény belépőjegyekért, a parkolásért, valamint a területen lévő vendéglátóhelyeken készpénz helyett érintéses bankkártyával, vagy HelloPay kártyával lehet fizetni. Ez azt is jelenti, hogy amennyiben az adott rendezvényre az online regisztráció során nem vásárolt előzetesen belépőjegyet, a helyszínen a pénztárakban kizárólag érintős bankkártyával vagy HelloPay kártyával vásárolhatja meg! Amennyiben a látogató nem rendelkezik bankkártyával, vagy nem hozza magával a rendezvényre, idekattintva informálódhat a HelloPay kártya használatáról.

Nyitva tartás

A látogatók szabadidejéhez alkalmazkodva és a nyugodt, tartalmas kiállítás-látogatás érdekében, valamint a városi forgalom elkerülése végett a FeHoVa pénteki nyitva tartási ideje változik. Nyitva tartás 09 órától február 07-én csütörtökön és 09-én szombaton 18 óráig, 08-án pénteken 19 óraig, 10-én vasárnap pedig 17 óráig. További információk a weboldalukon érhetők el.

Szóljon hozzá!