ZETApress

hírportál

Erzsébet magyar öröksége

Tegnap est a Duna Palota Magyar kultúranapi gálaünnepsége Szekeres Erzsébet: Gyümölcstermő örökség című kiállításával indult. A megnyitó vendégeit Bíró Ildikó, a Duna Palota igazgatónője köszöntötte, a művész munkásságát Kovács Gergelyné kultúrtörténész méltatta. Közreműködött Maczkó Mária, Magyar Örökség- és Príma-díjas népdalénekes.

Azt szeretném mindig elérni, hogy a képeimet szemlélők végül is mosollyal szívükben távozzanak kiállításomról. Még akkor is, ha ? mint az életben mindig ? a szép mosolyba bánat is vegyül ? hallottuk az alkotó hitvallását. Kiállított alkotásai ? a varrott, szövött, csomózott szőnyegek, képek ? életünkről, hitünkről, történelmünkről szólnak, de találkozhatunk Erzsébet munkáival, illusztrációival, rajzaival a Magyar Posta bélyegein, Fésüs Éva mesekönyveiben vagy a UNICEF képeslapjain is.

A megnyitón keresztmetszetet kaptunk az elmúlt évtizedek remekeiből, melyben a művész érzékenysége mellett sokoldalúságát is megcsodálhattuk. Álmait, álmainkat adják vissza a csodálatos színű fonalak és apró gyöngyök segítségével a vászonba varrt képek. Fotóink Rósa István felvételei.

Szóljon hozzá!