ZETApress

hírportál

Shanghai felvételek

Göbölyös Luca: Árnyékutazó Shanghaiban (ShadowTraveler in Shanghai) című kiállítása nyílik január 14-én hétfőn 19:30-kor a Ráday utcai 2B Galériában. A február 1-jén péntekig hétköznap 14-től 18 óráig látható tárlatot Pfisztner Gábor esztéta nyitja meg ? tudatta Kubik Elvira PR & kommunikáció & média.

2017 tavaszán a Looking China Fiatal Filmes Projekt keretében a Budapesti Metropoliten Egyetem hallgatóinak kis csapata első alkalommal kapott lehetőséget hazai művészeti felsőoktatás intézményként, hogy részt vegyen a Shanghaji Workshopon, mely izgalmas fórumot teremtett a kultúrák közötti kommunikációra. A workshop vezetője: Gőbölyös Luca DLA habil. főiskolai tanár, Balogh Rudolf-díjas fotóművész, a Fotográfia-szak vezetője volt. A kiállítás alapját részben az utazás során készített képek inspirálták.

Gőbölyös Luca jelenleg Budapesten és Kölnben él, dolgozik. Számos hazai és nemzetközi díj nyertese. Munkáit bemutatták már az Egyesült Államokban, Franciaországban, Németországban, az Egyesült Királyságban, Ausztriában, Észtországban, Romániában, Finnországban, Szlovéniában, Lengyelországban, Indiában és Ázsiában olyan helyeken, mint az Expo Chicago, a budapesti Ludwig Múzeum, a Biennial Istambul, a New Delhi National Gallery of Modern Art, a bécsi Művészeti Vásár, a berlini Walter Bischoff Galerie. Műveit számos nyilvános és magángyűjteményben is őrzik.

Szóljon hozzá!