ZETApress

hírportál

Rögzülő idő a Műcsarnokban

Az idő rögzíthetőSzabó Réka: Az idő rögzíthető című kiállítása nyílt meg tegnap este a Műcsarnokban. Köszöntőt mondott: Szegő György, a Műcsarnok művészeti igazgatója. Megnyitotta: Szőcs Géza Kossuth- és József Attila-díjas költő, politikus. Közreműködött: Fodor Réka énekes, zenész. Az augusztus 5-éig látható tárlat kurátorai: Bán András és Tulipán Zsuzsanna.

Szabó Réka a Műcsarnok Kamaratermébe készült, Az idő rögzíthető című helyspecifikus installációját a mindennapi élet egyik meghatározó eleme, a napfény inspirálta. Az idő múlása a fény változásán keresztül lopódzik be az itáliai reneszánsz hangulatát megelevenítő kiállítótérbe. A letisztult architektúra és a minimalista művészi eszközök filozofikus elmélkedésre ösztönöznek az észlelésről, a látásról és a hozzájuk kapcsolódó értelmezési kísérletekről.

Szabó Réka 2013-ban diplomázott a nagyváradi Partiumi Keresztény Egyetem Művészeti Karának vizuális kommunikáció szakán. Több rezidenciaprogram, művészeti fesztivál és alkotótelep résztvevője. 2017-ben a dél-koreai Yatoo nemzetközi rezidenciaprogramon, a nyugat-bengáli Narrative Movements nemzetközi land art művésztelepen, majd a Suri városában rendezett The Golden Thread művészeti fesztiválon szerepelt. Egyéni kiállításokon mutatta be műveit Sepsiszentgyörgyön, Nagyváradon és Kézdivásárhelyen.

Szóljon hozzá!