ZETApress

hírportál

Ábel valósága

Mától látható Szabó Ábel festőművész: Áttetsző valóság című kiállítása a Resident Art Budapest Galériában, az Andrássy út 33. II. emeletén. A kiállítás kurátora: Schneller János művészettörténész. A kiállítás május 25-én péntekig látogatható. Nyitva tartás: keddtől péntekig 13-tól 18 óráig.

Szabó Ábel legújabb, főként 2016-2017 folyamán készült festményei a művésztől megszokott urbánus témákat teljesen új technikai megoldásokkal, az időtlenség nézőpontját a pillanatnyiság látásmódjára cserélve mutatják be. A fotórealisztikus látásmód érdekében kifejlesztett aprólékos ecsetkezelést felváltják a foltokban felvitt, elkent festékrétegek, a dinamikus ecsetnyomok és a merész kompozíciós megoldások, valamint a látvány megkettőzésén alapuló réteges felületkezelés.

A kidolgozott és elnagyolt felületek váltakozását a művész egy képen belül is megengedi magának, és élvezi a kompozíció születése során spontán létrejövő térbeli viszonyok egymásba hatását, és az ennek következtében a szemlélőben születő bizonytalanságtól sem ijed meg. A 2010-es évek végének társadalmi, gazdasági és kulturális változásait tükröző városi tájak látványvilágát a magyar festészeti hagyományok irányzataihoz kapcsolódva, saját nézőpontját sem kímélve teremti újjá. A Budapest Art Week idején, április 18-án szerdán meghosszabbított nyitva tartással, 20 óráig várjuk látogatóinkat, valamint április 21-én szombaton is nyitva tartunk 10-től 18 óráig ? tudatta a RAB Galéria.

Szóljon hozzá!