ZETApress

hírportál

60X60 a Szépháromban

60×60 ? A kíváncsi elme című kiállítás nyílt meg tegnap este a belvárosi Széphárom Közösségi Térben. A december 30-án szombatig ? keddtől péntekig 10 és 18 óra, szombaton 10 és 14 óra között ? látható tárlatot Kenessei András művészettörténész nyitotta meg.

Ha egy gondolat megszületik, az megvalósulásra vár. Chris Verheyen, a belgiumi Epreuve d?Artiste galéria tulajdonosa és Zora Petrásová szlovák grafikus egy évben születtek. 60. születésnapjukat úgy ünnepelték, hogy megszerveztek egy igen különös kiállítást. A Föld különböző tájaira, 23 országba, 60 művésznek küldtek egy-egy 60 mm sugarú kör alakú rézlemezt, arra kérve őket, hogy a lemez felhasználásával készítsenek grafikákat. A visszaküldött nyomatokból rendezett kiállítást a világ 60 helyszínén tervezik bemutatni. Tervük részeként mutatják be anyagukat 2017. végéig a Szép utca 1/B-ben.

Kísérőként e tárlat magyarországi résztvevőinek és szervezőinek, Kéri Imre Munkácsy-díjas és Érdemes Művész és Decsi Ilona Luca grafikusművészek kiállítását tekinthetjük meg. A kiállítást köszöntötte Wohlmuth István, az V. Kerületi Önkormányzat kulturális tanácsnoka. Fotóink Rósa István felvételei.

Szóljon hozzá!