ZETApress

hírportál

Sütibe zárt emlékek

Emlékek cukrászdája Borbély Ádám felvételénKóstolható kiállítás és hanginstalláció, vagyis az Emlékek cukrászdája várja a vendégeket mától 22-én péntekig az újlipótvárosi Édesség Laborban. Góg Angéla formatervező-food designer azt kutatja, vajon egy sütemény képes-e felidézni az emlékeinket a Hegedűs Gyula utca 20-ban.

A kiállítás látogatói megkóstolhatják az emlékek által ihletett Mama, Kívánság, Vakáció, Vasárnap és Bárcsak nevű sütiket a PLACCC City Conversations rendezvénysorozatban. A program ingyenes, de az édességet mindenki maga fizeti ? tudatta Tölgyi Kriszta sajtóreferens. A kóstolható kiállítás egy cukrászdában, Csipkerózsika-álomkísérlet élőben, funkcióváltó épületek a bulinegyedben, Walk & Talk séták és locsi-fecsi a városi közterek kreatív alakításáról. Ilyen programok várják a közönséget szeptember 14-én vasárnaptól 23-án szombatig a PLACCC City Conversations című tematikus rendezvénysorozat alatt Budapest különböző pontjain. Az események többsége ingyenes.

Emlékeink tárgyakat, ízeket, eseményeket és hangulatokat őriznek, személyes emlékezetünk szerteágazó és bonyolult rendszerének része az egyes tárgyakhoz való kötődésünk egy-egy mozdulat, illat vagy éppen íz megőrzése. Vajon egy sütemény képes arra, hogy felidézze a nagymamával töltött nyarakat? Létezik egy közös pont a gyermekkorunk ízei alapján, ami mindannyiunkban emlékeket ébreszt? Vajon a más emberek emlékei alapján elkészített sütemények a mi emlékeinket is tükrözhetik?

Ilyen kérdésekre is keresi a választ az Emlékek cukrászdája című kóstolható kiállítás és hanginstalláció, amely Góg Angéla formatervező és food designer 2015-ös diplomaprojektjének kutatására és 421 személyes történetre épül. Az újlipótvárosi Édesség Labor terébe adaptált ma 19 órakor nyíló kiállításon a közönség meg is kóstolhatja a történetek alapján kirajzolódó emléktípusok által ihletett Mama, Kívánság, Vakáció, Vasárnap és Bárcsak nevű süteményeket. A finomságokat Marjai Bea és Szrimácz Dóra, a cukrászda tulajdonosai készítik el. Érdemes mihamarabb betérni, mert összesen csak 100 szeletet kínálnak a különböző textúrájú, formájú és ízvilágú édességekből! A három napig látogatható kiállítás egy hanginstallációval is bővül Kiss-Végh Emőke színművész, a Dollár Papa Gyermekei társulat alapítójának közreműködésével. A vizuális és arculati megjelenést Forrai Ferkó, a videóanyagot pedig Góg Emese jegyzi.

Szóljon hozzá!