ZETApress

hírportál

Képlet a Kiscelliben

Képlet ? Budapesti streetfotó a kezdetektől napjainkig című kiállítás nyílt tegnap délután a Kiscelli Múzeum Oratóriumában. A június 25-én vasárnapig látható tárlatot Nagyné Varga Melinda, a Fővárosi Önkormányzat kulturális, turisztikai, sport, köznevelési és szociálpolitikai fő-osztályvezetője és Szalontai Ábel DLA, a MOME Média Intézete igazgatója nyitotta meg.

Az 1950-es években streetphotography-nak nevezett fényképészeti műfaj a XIX. század utolsó évtizedeitől fokozatosan fejlődött, elsősorban Párizsban és New Yorkban. A világ más nagyvárosaiban, így Budapesten is készültek ilyen képek. A Képlet című fotókiállítás elsőként vállalkozik arra, hogy egy múzeumi archívumból ? a Kiscelli Múzeum Fénykép-gyűjteményéből ? válogatott fotók és kortárs fotóművészek munkáin keresztül vázolja fel ennek a népszerű fényképészeti műfajnak a budapesti történetét. Közben a város történelme is megjelenik, egy eddig nem látott nézőpontból.

Április 23-án vasárnap 16 órakor kurátori vezetés lesz a kiállításon. A program csak ArtWeek karszalaggal látogatható! A karszalag megvehető személyesen a Kiscelli Múzeumban. Azok között a látogatók között, akik ott veszik, kiscellis ajándéktárgyakat sorsolnak ki! Április 27-én, május 4-én és május 11-én csütörtökön is lesz vezetés, mely a kiállításra váltott belépőjeggyel látogatható. Előzetesen regisztrálni emailcímükön érdemes!

Szóljon hozzá!