ZETApress

hírportál

Repülj velem Debrecenben

Rió 2016Február 10-én péntekig látogatható olimpiai fotókiállítást nyitott meg a Dóczy József utcában ma délelőtt 10 órakor, majd a Debreceni Egyetem vezetőivel tárgyalt dr. Szabó Tünde, az EMMI sportért felelős államtitkár asszonya ? tudatta Sajtóosztályuk.

Dr. Szabó Tünde államtitkár a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában ma délelőtt ünnepélyes keretek között megnyitotta azt az olimpiai fotókiállítást, amelyet a Debreceni Egyetem és a Siker Alapítvány közösen rendezett, azzal a céllal, hogy a Derencsényi István fotóin megörökített riói momentumok közelebb hozzák a látogatókhoz az olimpia hangulatát. A megnyitón a szervezők nevében először dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja, majd dr. Kovács György, a Siker Alapítvány elnöke köszöntötte a megjelenteket. Az eseményen részt vett Derencsényi István fotográfus, valamint a Debreceni Egyetem vezetői, a Sporttanszékek munkatársai, a karok dékánjai, a sportban érdekelt szervezetek, egyesületek vezetői és dr. Ónodi-Szűcs Zoltán, az EMMI egészségügyért felelős államtitkár is.

Dr. Szabó Tünde megnyitójában arról beszélt, hogy nekünk, magyaroknak hagyományosan óriási jelentőséggel bír az olimpia, minden rezdülést igyekszünk nyomon követni, ezért nem véletlen, hogy a riói játékok legemlékezetesebb pillanatait bemutató tárlat nyílik most. Egy jó fénykép ?folytatta az államtitkár ? elmondja az egész történetet: egy örömteli arc, egy mindennél többet mondó mozdulat, ráirányítja a figyelmet az adott másodperc drámájára, vagy épp visszaadja a győzelem mindennél csodálatosabb mámorát. A Repülj velem Rióba! fotókiállítást a hagyományos fotózás és a digitális technológia metamorfózisa teszi még érdekesebbé, hiszen a papír alapú, statikus fényképek mellett, dinamikusan mozgó óriás LCD kijelzőn megjelenő képek, az egyre növekvő- méretű kijelzőkön a nagyobb felé átúszó fotók és háromdimenziós fotók határozzák meg a kiállítóteret.

Az ünnepséget követően az államtitkár először dr. Szikora Veronikával, az Állam- és Jogtudományi Kar dékánasszonyával folytatott megbeszélést, majd dr. Bács Zoltánnal, az egyetem kancellárjával egyeztetett. A kancellár bemutatta az egyetem sporttal kapcsolatos közeli terveit, illetve ismertette az elmúlt időszak eredményeit. A tárgyalás során szóba került az egyetem sporttudományi programjának keretében megvalósult Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központ is, amely szeptember óta diagnosztikai, életmód- és terápiás szolgáltatásokkal áll az élsportolók, a szabadidejükben sportolók, valamint a mozgásszervi rehabilitációra szorulók rendelkezésére.

Szóljon hozzá!