ZETApress

hírportál

Segélyt kaptak a sebesültek

Rendhagyó kiállítás nyílt ma délután a Rendőrség-történeti Múzeumban A pajzs mögött címmel. Olyan eszközöket láthattunk, amivel a csőcselék támadta meg szeptember 18-án az MTV székházánál és október 23-án a Kossuth téren a szolgálatban lévő rendőröket. Az elkobzott tárgyak között volt utcakő, vipera, kard, dobócsillag és még sok más veszélyes dolog, ami az emberi élet kioltására alkalmas. Ezekkel néztek szembe a székházat védő egyenruhások a pajzs mögül.

Láttunk összetört pajzsokat és plexi arcvédőket is a teremben, míg odakinn a Mosonyi utcában két teljesen kiégett és használhatatlanná vált rendőrautó mutatta a tüntetők rombolási kedvét. Ezek csak ma voltak ott, de a kiállítás többi része január 10-ig látogatható. Plazmatévén nézhetjük a tüntetők rohamát, hallgathatjuk a hangszórókból gyilkos üvöltésüket A falakon Blikk fotók és a Zsaru magazin felvételei.

Siettek vissza a frontra a betegek

A kiállítást a múzeum és a Független Rendőr Szakszervezet közösen rendezte. Nem csak a figyelem felkeltése volt a céljuk, de a megsérült rendőrök megbecsülése is. Anyagi segítésükre is gondoltak, és ebben szerencsére ebben nem voltak egyedül. Az FRSZ a LIGA tagja, s a mintegy nyolcvan tagszervezetet tömörítő szervezet anyagilag is segített. Nyolcszáz-nyolcszázezer forintot adtak mindketten, s az egymillió-hatszázezer forint már elégségesnek bizonyult.

Ma délután a REBISZ 16 tagja kapott segélyt a múzeumban. Közülük kilenc zászlós és tiszthelyettes nyolc napon túli, míg hat rendőr és egy rendőrnő nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett. Parancsnokuk, Dobozi József dandártábornok mindegyiküket meglátogatta a betegágyánál. A parancsnok büszkén mondta el beosztottairól, hogy nem a sebeiket nyalogatták, hanem siettek vissza a harcmezőre, hogy helyreállítsák a főváros közbiztonságát.

Azóta már kicserélték a felszereléseket, mondta a tábornok. Lábszárvédőket is kaptak, mert korábban ott voltak a legvédtelenebbek. Sajnos erre egy volt kollégájuk, egy tüntetők közé keveredett áruló rendőr hívta fel az ellenség figyelmét, aki már a börtönbüntetését tölti. Nem is róla szólt a mai megnyitó, hanem a pajzs mögött hősiesen helytálló egyenruhásokról. Tisztelet és becsület övezze őket, a jogállam letéteményeseit!

Szóljon hozzá!