ZETApress

hírportál

Tiszta szoba a Várfok utcában

Borbála Tiszta szobájaA Várfok Project Room soron következő kiállításán, Szanyi Borbála: Tisztaszoba című tárlatán a szobrászművész legújabb műveivel találkozhatnak a látogatók. Szanyi Borbála (1979, Miskolc) alkotásai immár második alkalommal tekinthetők meg a Várfok utca 14-ben: két éve, Csendes napok című tárlatán a közönség már megismerkedhetett egyedi alkotói világával.

Tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetem szobrász szakán végezte. Mesterei Jovánovics György és Karmó Zoltán voltak. A fiatal művésznő eddigi munkásságát számos díjjal jutalmazták, többek közt Ludwig-ösztöndíjjal, a Kogart Kortárs Művészeti Gyűjtemény ösztöndíjával, valamint Derkovits-ösztöndíjjal. Aktív résztvevője a hazai és külföldi művészeti életnek, alkotásai számos egyéni és csoportos kiállításon kerültek kiállításra.

Szanyi Borbála munkásságára jellemző a tudatosan megélt dolgoknak ösztönös, finom szimbolikával megjelenített esszenciális ábrázolása, mellyel nemcsak beleereszkedik az adott szobrászi problémába, egyszersmind el is távolodik tőle, saját útjára engedve az alapgondolatot a nézőkben. ? A tisztaszoba az egyén belső valósága, értékrendje. Ahová vissza lehet és vissza érdemes térni bármily távol visznek tőle a hétköznapok. Az állandó, mértékadó alap. A tisztaszobán kívül, a kiállítás falain a múlt epizódjai, kellékei és szimbolikus tárgyai jelennek meg. Az irrealitás a reális térben. Az illúzió ? írta az alkotó. A ma 18:30-tól 20:30-ig nyíló kiállítás július 30-án szombatig hétfő kivételével hétköznap 11 és 18 óra között látogatható.

1 hozzászólás

  1. Nagyon örülök, hogy Budapesten nyáron is pezseg a kulturális élet!