ZETApress

hírportál

Generációváltás a Szamos Marcipánnál

Egyedülálló gyűjteménnyel és Csokoládé Múzeummal nyitotta meg legújabb kávézóját a Szamos Marcipán az ország főterén, a Kossuth Lajos tér 10-ben. Az üzletkomplexum földszinti része mind hangulatában, mind a kínálat tekintetében a generációváltás jegyében került kialakításra.

Modern formavilág jellemzi a belső tereket, helyet adva az elviteles, Szamos Today termékcsaládnak. A felgyorsult életmódnak és a környék adottságainak minden vonatkozásban megfelelő, egészségtudatos termékek mellett természetesen jelen vannak a Szamos Marcipán hagyományos süteményei és fagylaltjai is.

A kávézó belső terét a nagyvilágban is ismert Kürthy Hanna tusrajza díszíti, aki számos nemzetközi elismerés birtokosa és egykori ösztöndíjasa a Cziffra György Alapítványnak. A már jól ismert Szamos Csokoládé Iskolatermészetesen itt is működik. Az üzlet a munkába sietők és az üzletemberek mellett a Parlament környékét felkereső turisták érdeklődésére is számít.

Szamos Cafe ? belsőépítészet

Cafe. Több mint cukrászda. Aki belép az ajtón megérti. Letisztult, modern elegancia. Minden mindennel összhangban. A stílus merőben más, mint az eddigi Szamos üzletekben. Sass Géza belsőépítész és Szamos Gabriella látásmódját tükrözi az egész környezet. A főfalon poétikus alkatú teremtmény. Szárnyak nélkül repül. Kürthy Hanna tusrajza vágtázó lovat ábrázol. Dinamikája felcsigáz, szépsége megnyugtat. Extravagáns dekoráció.

More than sweet

Vagyis, már nem csak édes a Szamos ? üzeni az új szlogen. Utal arra, hogy a márka kilép a cukrászda kategóriából. Pozíciót vált. Nyit a fiatalok felé. A Szamos Today elviteles termékeinek designja a gasztronómiai trendekbe illeszkedik. Az új kínálat a fogyasztói igények mentén alakul ki. A kora reggeltől kapható széles reggeli választék, a változatos üzleti ebéd kínálat, a szendvicsek, salátás, smoothiek, levesek a környéken dolgozók, vagy éppen a Parlamentnél kiránduló turisták napi tempójához igazodik. A Szamos Today termékek hamarosan több Szamos üzletben is megjelennek majd.

A Szamos Cafe kávékínálatában a klasszikus bécsi pörkölés mellett megtalálható a világosabb, ún. speciality, ültetvény-szelektált kávébab is, melynek pörkölését időről időre a vendégek visszajelzései alapján és a terméstől függően módosítják. A galériát azok számára alakították ki, akik a Szamos tradicionális vonalát kedvelik. Itt a?la cart kínálattal, terített asztalokkal és étlappal várja a személyzet azon vendégeket, akik szívesen szervezik üzleti megbeszéléseiket szép környezetbe.

Szamos Csokoládé Múzeum és Csokoládébolt

A legfelső szint a Szamos Csokoládé Múzeumé. A kiállítás anyagát több évtizede gyűjti a család. A múzeumi anyag hat termen keresztül mutatja be a kakaó termesztésétől a XX. század csokoládé gyártásáig a csokoládé történetiségét. Láthatunk itt berendezett csokoládé szalont, ?30-as évekbeli édességboltot és egy működő csokoládé műhelyt is. A múzeumi túra végén a látogató az ajándékboltba érkezik, ahol emléktárgyakat és Szamos termékeket vásárolhat. A vitrinben egy méretarányos Parlament tekinthető meg, amelyet az egyedi panorámának köszönhetően az ablakon keresztül bárki könnyedén összehasonlíthat az igazival. Itt a koronázási emlékek is marcipánból készültek. Ugyancsak ezen a szinten található az 50 fős különterem. Parlamentre nyíló panorámával csapatépítésre, zártkörű megbeszélésekre vagy sajtótájékoztatók rendezésére is szolgálhat.

Szamos Csokoládé Iskola és Tortaműhely

A Szamos sütemények a magyar cukrászat tradicionális receptjei alapján készülnek. A Szamos Csokoládé Iskolában és Tortaműhelyben a látogatók betekinthetnek a kézműves termékek elkészítésének fortélyaiba. A Csokoládé és Sütemény Iskola szolgáltatásai: Alap és haladó csokoládékurzusok; tortakészítő és díszítő tanfolyamok; bonbonöntés; szaloncukor-készítés; fagylaltfőzés; baráti/céges összejövetelek és csapatépítő tréningek.

Szóljon hozzá!