ZETApress

hírportál

Jakkel doktor Afrikából

Dr. Jakkel Anna kecskeméti háziorvos Magyar orvos Afrikában című fotókiállítása nyílt meg tegnap este a tízéves Fiatal Művészek Galériájában, a Kárpát utcai Hotel Héliában. Köszöntőt mondott Bézi Péter kurátor, közreműködött Vujic Tvrtko szerkesztő-riporter, Kembe Sorel színész és Pomázi Zoltán zenész.

Tvrtko kisfiával érkezett, akivel otthon csak horvátul beszél. Régóta ismeri Annát, aki anyósának boltjában vásárol és rendelője is ugyanabban a társasházban található. Filmet is forgatott munkájáról, melyet még folytatni fog. Sorelt 3 éves kislánya kísérte el, akivel otthon franciául beszél. A Jóban?Rosszban-sorozat egykori Kalem doktora a Hippokratészi eskü szövegét olvasta fel. A kiállítást Raymond Irambo, az AHU főtitkára nyitotta meg, mert Balogh Sándor elnök úr más irányú tevékenysége miatt távol maradt.

? 2009-ben csatlakoztam az Afrikai Magyar Egyesülethez (AHU) és öt alkalommal voltam orvosi misszió munkatársa: 2010-ben Kongói Menekülttábor és Mali Árvaház-project Bamakóban és környékén, 2011-ben Guinea, Los szigetek, 2013-ban Uganda, Hoima tartomány, 2014. márciusban Kampalában fotókiállítás, 2015-ben Malawi, Blatyre. Minden országban ellátatlan területeken, orvos- és gyógyszerhiány a jellemző, óriási elmaradottság. A fotóimat ennek ellenére a pozitív életérzés, és a természet szépségei uralják ? mondta el Jakkel doktornő magáról. Támogatók: Hotel Hélia, Pipa Art Cafe, Abasári Kővágó Pince és Sajt Manufaktúra, AHU, Bourbon Cafe.

Szóljon hozzá!