ZETApress

hírportál

Dekoratőrök Óbudán

Dekor 60!Dekor 60/II. ? Szakmai és művészeti képzés a kirakatrendező- és dekoratőrképző iskolában 1975-től 1995-ig címmel nyílt időszaki kiállítás tegnap este a Korona téri Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban. Az április 10-én vasárnapig látható tárlat az 50 éves fennállását idén ünneplő múzeum kiállítás-sorozatának nyitó eseménye.

A Jaschik Álmos Művészeti Szakközépiskola Dekoratőr Szakosztálya, az egykori Dekoratőr Iskola jogutódja a múzeummal közös szervezésében tavaly november 27-29-én mutatta be a képzés első húsz esztendejét, az 1955-1975 közti időszakot. Tegnap az 1975-1995 közötti időszakkal folytatódott a kiállítás-sorozat, áprilisban pedig az 1995-2015. közötti korszakkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Szervezői az egykori Dekoratőr Iskola jogutódja: a Jaschik Álmos Művészeti Szakközépiskola Dekoratőr Szakosztálya és az MKVM.

A tanárok és diákok közös együttműködésében létrehozott kiállítás-sorozat a képzés izgalmas területeit, minőségét és sokszínűségét hivatott bemutatni. A tárlaton megtekinthetők az ott tanító tanárok, jeles művészek munkái és az onnan kikerült, az alkotó világ széles spektrumán elhelyezkedő művészek és a szakmát magas szinten végzők tárgyai, munkái. A kiállítást színesítik az iskolai archívum darabjai és a diákok tárgyi gyűjteménye is, amely a ?70-80-90-es évek korszakát varázsolja a látogatók elé.

Szóljon hozzá!