ZETApress

hírportál

Moszkva téri emlékek

A Kiscelli Múzeumban májusban új időszaki kiállítás nyílik #moszkvater/A Széll Kálmán tér története címmel. Megismerhetjük a Széll Kálmán tér újkori történetét, felidézhetjük azokat a régi időket, amikor téglagyár vagy sportpálya tette ismertté ezt a városrészt ? tudatta Radanovits Lilla közönségkapcsolati munkatárs.

Nem maradhat el az emblematikussá vált óra bemutatása sem, amely immár műtárggyá magasztosulva idézhet fel változatos emlékeket mesélőkben és nézőkben egyaránt. Abban, hogy a történeti feldolgozás minél hitelesebb legyen, Ön is a kurátorok segítségére lehet! A Kiscelli Múzeum február 15-től március 31-ig pályázatot hirdet a városlakók személyes, a térhez kötődő élményeinek összegyűjtésére.

A tárlatot emlékeikkel, tárgyaikkal gazdagítók minden esetben értékes ajándékban részesülnek! Meséljen el egy történetet, hozzon egy tárgyat, ami a Kalef/Moszkva/Széll Kálmán térhez köthető, vegyen Ön is részt a kiállításban! Várjuk jelentkezését a moszkvater@kiscellimuzeum.hu e-mail címen! Bővebb információ az emlékgyűjtésről és a nyereményekről a múzeum honlapján és folyamatosan frissülő Facebook-oldalán olvasható.

Szóljon hozzá!