ZETApress

hírportál

A dalzsűritag fotói

Gyergyói Havasok, ErdélyElképesztő fotók jelentek meg A dal 2016 zsűritagjától. Both Miklós kétszeres Fonogram-díjas, Budai-díjas zeneszerző, előadóművész, a Both Miklós Folkside, valamint a Napra együttes énekese, gitárosa és zeneszerzője, a Rendhagyó Prímástalálkozó állandó szólistája szenvedélyes fotós ? tudtuk meg Jónás Fannitól.

Both Miklós a zenélés mellett autodidakta módon tanulta ki a fotózás művészetét is. Népzenegyűjtő útjai során készített fotósorozatai visszatükrözik az adott térség hangulatát. ? Amikor új közegbe kerülök, fotós szemmel jobban el tudok mélyülni a környezetben és jobban tudok figyelni a részletekre, mint ha egyszerű turistaként közlekednék. A fotózás és a hangrögzítések végeredményben azokról az érzelmi és intellektuális kapcsolatról szólnak, amelyeket kivált belőlem az adott környezet ? fejtette ki Miki annak kapcsán, hogy milyen szerepet tölt be életében a fotózás.

Shiraz városa IránbanA Kínai Utazó lemez munkálatai egy újabb szintre emelték Miklós munkásságát. ? Abban az időszakban új utakat, új formátumot kerestem. Kínai utam során magával ragadott a kultúra, a történelem és természetesen a zene. Ezeket a tapasztalataimat, élményeimet nem tudtam volna egy hanglemezben visszaadni, ezért kezdtem el a hangrögzítés mellett videókat készíteni és fényképezni. Számomra a zene és a fotózás kerek egészet alkot ? mondta.

Bár a szombat esténként a Dunán és Duna World-ön futó zenei tehetségkutató zsűritagja rengeteg helyen járt már a világban, még sincs kedvenc helyszíne, mert mindegyik úti cél fontos lépés volt az életében. Minden kép ugyanakkora jelentőséggel bír számára, mert egy adott pillanatra emlékezteti. Miklós még sok olyan helyre szeretne elutazni, ahova eddig még nem jutott el. A közeljövőben Kínába fog visszatérni, hogy koncertet adjon, illetve Ukrajnába és Fehéroroszországba utazik anyaggyűjtés céljából. További fotói idekattintva megtekinthetők.

Szóljon hozzá!