ZETApress

hírportál

Kultúra-nap a Duna Palotában

AvatárA Törökbálinton alkotó Simon Endre 79 éves Szolnay-díjas festő, grafikus: Itthon-otthon című kiállítása nyílt meg 16 órakor a Zrínyi utcai 119 éves Duna Palota félemeleti Falk Miksa-termében. A székesi születésű képzőművész mesterei: Petre Abrudan, Teodor Har?ia, Miklóssy Gábor és Petre Feier voltak.

A vendégeket Bíró Ildikó igazgatónő köszöntötte. A február 21-én vasárnapig, naponta 10 és 18 óra között látogatható kiállítást dr. Feledy Balázs művészeti író nyitotta meg. Közreműködött: Máthé Győző brácsa- és Soós Levente oboaművész, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának két tagjai. A megnyitót követően 18 órakor a Magyar Kultúra Napja alkalmából Kölcsey és kora című ünnepi gálaműsor kezdődik a II. emeleti Színházteremben.

A Bánffy György Kulturális Szalon és a Duna Palota közös rendezvényén a vendégeket köszönti: Bíró Ildikó igazgatónő, ünnepi beszédet mond: Józsa Judit kerámiaszobrász, a Magyar Kultúra Lovagja. Közreműködik: a Duna Művészegyüttes (vezetője Juhász Zsolt Harangozó-díjas koreográfus), a Józsefvárosi Cigányzenekar (vezető: Kathy-Horváth Lajos, az Európai Tudományos és Művészeti Akadémia tagja, Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti-keresztjével kitüntetett és Érdemes Művész), Kassai István Liszt Ferenc-díjas zongoraművész, Kolti Helga színművész, a Magyar Kultúra Lovagja és Rubold Ödön Jászai-díjjal és a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett színművész.

Szóljon hozzá!