ZETApress

hírportál

Pityu távol maradt

Laár AndrásA Laár család kiállítása nyílt meg tegnap este az Újlipótvárosi Klub-Galériában, a Tátra utcában. Krajtsovits Margit keramikusművész, és fia, Laár Balázs festőművész mutatta be alkotásait. A megnyitóbeszédet Balázs unokatestvére, Laár András előadóművész mondta el. Bemutatta egyúttal a szűkebb családjukat is.

A hetven éves Margit húsz éves főiskolásként élhette át az ?56-os forradalmat, s abban az évben ment férjhez is. Ma már unokái is vannak. Velük szokott sok szép színes és messzire szálló szappanbuborékot fújni a II. emeleti lakásuk ablakából. Ezt a csodát akarta megőrizni kiállított alkotásaival, mely fia képeivel együtt december elsejéig látogatható.

Balázs is emlegette szigetmonostori kertes házukban felnövő gyermekeit. Már nem csak biciklizni tudnak jobban nála, de szebben rajzolnak is, dicsekedett el velük. Mégis nagy öröm számára, ha rajzolhat nekik benzinkutat autókkal és nagyon jó érzés, ha tetszenek nekik a képei.

András nem csak beszélt, de zenélt is. Egy hosszú, vékony, élesre csiszolt szájú üvegcsövet fújt, s melyből csodás muzsika kerekedett. Azt hittem, hogy ez is olyan, mint a fésűmuzsika, de kérdésemre elmondta, hogy ez másként működik. Ebbe nem kell a dallamot beledúdolni, hanem a cső szájának más-más részét kell megfújni ahhoz, hogy különböző hangok keletkezzenek. A cső másik végének befogásával, vagy kiengedésével ugyancsak meg lehet változtatni a hangokat.

Ha már itt van Margit, miért nem jött el Pityu is? ? írtam be a vendégkönyvbe néhány pohár pezsgő elfogyasztása után. A kérdést a finom vörösbor megkóstolása előtt Andrásnak is feltettem, a Holló Színház közismert műsorára célozva. ? Ilyen nevű férfi nincs a családunkban. Margit férjét, Balázs apját Laár Árpádnak hívják ? felelte nevetve a muzsikus. Így már értem, hogy miért nem láthattuk Pityut.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. Pingvin a múzeumban | ZETApress

Szóljon hozzá!