ZETApress

hírportál

Joyride Terézvárosban

Terézvárosi JoyrideTasnádi József: Joyride című kiállítása nyílt meg tegnap este a terézvárosi Horizont Galériában. A február 17-én szerdáig látható tárlatot Mucsi Emese nyitotta meg a Zichy utca 32-ben.

Kinek és milyen körülmények között van joga kiiktatni erőszakosan egy életet ? legyen az egy ártatlan családanyáé, egy halálbüntetésre ítélt gyilkosé vagy egy virágzó almafáé. A Joyride-dal kapcsolatban pedig felmerül az is, hogy kinek és milyen körülmények között van joga egy lépést hátralépni, és a gyilkosság látványának, tényének értelmezésével foglalkozni?

Tasnádi József (1960-) Budapesten él és dolgozik. Építészetet és képzőművészetet tanult. Az idő, az elvont fogalmiság, a láthatatlan és a lehetséges leképezésének módozatait, az ellentmondásosság és a vizualitás kapcsolatait kutatja. Kezdetben építészettel, grafikával és festészettel foglakozott. Azt követően installációkat és utópikus terv-műveket alkotott. A kétezres évek elején a szoftveres képi manipulációval, a mediális átírás módszereivel és vizualizációval kísérletezett, videodíszleteket tervezett alternatív tánc- és színházi darabokhoz. Jelenleg a multimédia installáció és az intervenció művészet felé fordult érdeklődése.

Szóljon hozzá!