ZETApress

hírportál

Belső szemmel Ferencvárosban

Kulcsár Erzsébet festményeL. Kulcsár Erzsébet festőművész Belső szemmel című gyönyörű adventi kiállítása nyílt meg tegnap este a Lónyai utcai eReSz Kultúr Pontban. A ferencvárosi megnyitó november 29-ei beharangozója idekattintva olvasható.

A megnyitó igen meghitt hangulatú volt, méltó az adventhez. Dr. Vető László szavalta el Ady Endre: Krisztus-kereszt az erdőn és József Attila: Thomas Mann üdvözlése című verseit. A zenei hangulatot Hábencius György éneke és gitárjátéka, valamint Magyar Viktória éneke teremtette meg. Csernitzky Mária művészettörténész mutatta be a festőnőt és munkásságát.

L. Kulcsár Erzsébet 75 évesen kezdett el autodidakta módon festeni, képeihez akril festéket használ. Művei magukért beszélnek, igényes, aprólékos kidolgozottsággal készültek. A sors fintora, hogy a egy betegség miatt fokozatosan veszíti el látását. Innen is a Belső szemmel-cím, hiszen az idén készült képei már megérzései alapján készülnek. Mindannyian példát vehetünk róla, hogy bár sorsát nem kerülheti el, mégsem adja fel. Energikusan dolgozik, mosolyog, rendkívül kedves, intelligens, pozitív kisugárzású hölgy, akire méltán felnézhetünk!

Szóljon hozzá!