ZETApress

hírportál

Vonalas álmok a Trafóban

George CrĂŽnga?u: Free Run Vector 2014George CrĂŽnga?u, Keresztes Zsófia és Jaakko Pallasvuo: Te egyenes vonalakkal álmodtál, én görbékkel, amelyeknek savas árnyékai voltak című kiállítása nyílt meg tegnap este 19 órakor a Liliom utcai Trafó Galériában. A november 29-én vasárnapig látható tárlat kurátora: Fenyvesi Áron, megnyitotta: Német Szilvi kurátor.

A Trafó Galéria csoportos kiállítása a kortárs képzőművészetben zajló digitális esztétikai forradalomra fókuszál, amely határok nélküli globális jelenséggé nőtte ki magát a legfiatalabb művészgeneráció körében. A kiállító művészek új képalkotási stratégiákat alkalmaznak, és új érzékenységgel közelítenek már létező műfajokhoz: számítógépes printekhez (George CrĂŽnga?u), videókhoz (Jaakko Pallasvuo), vagy papír objektekhez, installációkhoz (Keresztes Zsófia). A kiállítás műveire technikájuktól függetlenül jellemző a személyesség, egyfajta trash vizualitás, és az, hogy az alkotások rendkívül mobilak és könnyen variálhatók.

A művészek mintha egy új anyanyelven szólalnának meg, ami erősen reflektál a vlog, a youtube és más könnyen hozzáférhető web2-es tartalmakra. A kiállítás egymásba fonódó művei esetében nem a kereteik fontosak, hanem a karneváli módon fluoreszkáló színeik, a könnyűszerkezeteik, vagy éppen a divat, az őrület, az excentrizmus, a pszichedélia, ami egy közös transzgresszív labirintust alkot a galéria terében. Támogatók: NKA, Káli Kövek.

Szóljon hozzá!