ZETApress

hírportál

Báj-Báj Dagály a Héliában

Boros Lajos: Hullámok és Rezgések című fotókiállítása nyílt meg tegnap este a Kárpát utcai Hotel Hélia-lobbyban, a Fiatal Művészek Galériájában. Köszöntőt mondott: Bézi Péter kurátor, megnyitotta: Voga János tanár úr. Az eseményt maga a művész celebrálta gitárjával. Közreműködött: Vali krémese, mely nem rémmese.

Kedves Dagályos és nem Dagályos (esetleg BorosMegaVogás) Barátaim! Mivel van arra esély, hogy kedvenc strandunk/fürdőnk/uszodánk az év végével átalakul sétáló relaxációs parkká, és mivel a körülmények furcsa összjátékaként előkerültek jó kis strandos víz feletti, alatti és komputer által manipulált kisebb és nagyobb képek, ezért úgy döntöttem, hogy szeretettel megmutatom nektek mind, meg még egy párat október 8-án 18 órától a Hélia Hotel fogadó-csarnokában ? írta Boros Lajos meghívójában. Fotóink Kovács P. Attila felvételei.

Lelki felindultságát mi sem illusztrálta jobban, mint egy másik döbbenetes esemény: a kiállítást alig öreg harcostársa: Voga János nyitotta meg. Lajos ezután nehezen megszerzett presztízse kockáztatásával saját gitárkíséretével adta elő az 1972 óta alig játszott szimbolikus kis dalát, A róka és a hollót. Mikor ennek hatása alól is visszatértünk a vastaps hatására bolgárul és magyarul is előadta a Gerinctelenek indulóját: Hogyha fú a szembe szél...

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Oo74WKguDzk[/youtube]

Újabb kiheverése a katartikus akusztikovizuális búvópataknak, kicsit anekdotáztunk a Dagályról, a vizekről és a hullámvonalakról, majd Boros Lajos önironikus tárlatvezetése után az este csúcspontja következett: Vali krémese című kép aromaillusztrációjaként Vali jóvoltából megkóstolhattuk a varázslatos süteményt, a családi legendát, az abbahagyhatatlan csemegét. Támogatók: Hotel Helia és Pipa art Caffe, az SMS Dream Team tagja. Joci, a bordíler a Corvin Borház képviseletében exkluzív bor- és pálinkabemutatót, valamint Depardieu, a cukrász sütibemutatót tartott.

Szóljon hozzá!