ZETApress

hírportál

ME(e)Tdesign a Design Héten

10 alkotó 10 tárgy 10 helyszín ? Egy közös szálon futó történet. Már hagyománynak tekinthető, hogy a Budapesti Metropolitan Főiskola (korábban Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola ? BKF) hallgatói bemutatkoznak a Design Hét Budapest eseménysorozatában ? tudtuk meg Kubik Elvirától.

Idén belvárosi helyszíneken szokatlan és különös helyzetekben felbukkanó tárgyakkal jelentkeznek. A ME(e)Tdesign több-helyszínes pop-up kiállításon megismerhetjük a Metropolitan ? korábban BKF ? művészhallgatóinak vizuális és tárgyi világát. Az elszórt tárlatot összefogó installációs rendszer csapatmunka eredménye: a cél egy közös platform létrehozása, amely az otthonunkhoz kapcsolódó alkotások bemutatására, csak erre az alkalomra készül. Mindezt a tíz alkotó tanáruk, Koroknai Zsolt és meghívott workshop vezetőjük, Lublóy Zoltán tervezőművészek irányításával valósítja meg.

A kiállításhoz kapcsolódó séta során Lublóy Zoltán végigvezeti az érdeklődőket a helyszíneken, mesél a tervezési folyamatról, a különböző szakokat összefogó teammunkáról és a közös gondolkodás élményéről. Emellett az alkotókkal is lehet majd találkozni, akik beavatják az érdeklődőket, hogy miért, és hogyan készítették a kiállított darabokat, mi az, ami inspirálja őket és hogyan fordították le gondolataikat alkotássá. A többállomásos kiállítás ma 16 órától október 4-én vasárnapig tekinthető meg. Séta Lublóy Zoltánnal október 2-án pénteken 16 órától, regisztrálni a weboldalukon szükséges!

Helyszínek: FUGA 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5. MONO ART&DESIGN 1053 Budapest, Kossuth Lajos u. 12. PIM 1053 Budapest, Károlyi u. 16. PRINTA 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén u. 10. SOLINFO CAFÉ 1077 Budapest, Wesselényi utca 6. ANKER KLUB 1063 Budapest, Anker köz 1-3. LUMEN ZÖLDSÉG 1072 Budapest, Klauzál tér 14. TRAFÓ 1094 Budapest, Liliom u. 41. ÁTRIUM 1024 Budapest, Margit körút 55. SZATYOR BÁR 1111 Budapest, Bartók Béla út 36.

Kiállítók: Bartus Andrea / Divat- és textiltervezés mesterszak, Bárdos Anna / Divat- és textiltervezés mesterszak, Bráz Noémi / Divat- és textiltervezés mesterszak, Hegedüs Klára / Kézműves alapszak, kerámia specializáció, Jankovics Petra / Környezetkultúra alapszak, Petrus Nikoletta / Belsőépítész környezettervező művész mesterszak, Pressing Zsófia / Tervezőgrafika alapszak, Puskás Marcell / Tervezőgrafika mesterszak, Szin Mátyás / Képi ábrázolás alapszak, Zachar Viktória / Divat- és textiltervezés mesterszak.

A Budapesti Metropolitan Főiskola

A Budapesti Metropolitan Főiskola Magyarország legnagyobb művészeti képzési portfolióval rendelkező felsőoktatási intézménye. A Metropolitanen 2 karon, 4 fő képzési területen (kommunikáció, üzlet, turizmus, művészet) folyik képzés. A folyamatosan bővülő magyar és angol nyelvű képzési kínálatban jelenleg 31 alapszak, 15 mesterszak, 32 szakirányú továbbképzés, és 13 felsőoktatási szakképzés közül válogathatnak a főiskola iránt érdeklődők. A Metropolitannek jelenleg több mint 7000 hallgatója van, akik 2011-től már nemcsak a fővárosban, hanem Hódmezővásárhelyen, a főiskola Regionális Tudásközpontjában is folytathatják tanulmányaikat. Az intézmény 2001 óta meghatározó és folyamatosan növekvő szereplője a hazai felsőoktatásnak. Képességfejlesztő tréningrendszere egyedülálló itthon. Tevékenysége elismeréseként 2011-ben és 2012-ben is elnyerte a Superbrands védjegyet. A Metropolitan jelenleg 91 külföldi intézménnyel tart fent partneri kapcsolatot 27 országban. A 2009-ben indult művészeti képzéseken jelenleg 12 alap- és 9 mesterszak közül választhatnak a leendő hallgatók. A Művészeti képzések partnere többek között az Umbrella, az Europa Design Hungary Zrt., Nanushka, az Origo Film Studio, a Lengyel Intézet, az Iparművészeti Múzeum, az MTVA.

Szóljon hozzá!