ZETApress

hírportál

Jubiláló Hangfoglalók

Budapest Music Expo 1Tizedik alkalommal várja a zene szerelmeseit a Budapest Music Expo, lánykori nevén Hangfoglalás a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központban október 2-án péntektől 4-én vasárnapig ? tudtuk meg a helyszíni sajtótájékoztatón, a galérián található Planet Sport Étteremben.

A megszokott hangszer- és hangtechnikai kiállítást, illetve koncerteket felvonultató mega-rendezvényen idén Öröm a Zene Díjakat osztanak ki a szervezők. A három nap alatt minden program ingyenesen látogatható. A korábbi évekhez hasonlóan idén is a SYMA Rendezvény és Kongresszusi Központ A-, B- és C-csarnokában rendezik meg a Budapest Music Expo kiállítást. Középkelet-Európa legnagyobb zenei demonstrációján több tízezer hangszert próbálhatnak ki a látogatók, emellett betekintést lehet nyerni a legmodernebb hang-, fény- és színpadtechnikai berendezések világába.

Idén a korábbiakhoz képest jóval több manufaktúra képviselteti magát, így rengeteg kézzel készített hangszert lehet megcsodálni. A rendezvényen több mint 300 zenei program, koncert és közönségtalálkozó várja az érdeklődőket. Fellép többek közt az Ektomorf, az Ivan and the Parazol, Zséda és az Ozone Mama, a Tankcsapda pedig dedikál. A Budapest Music Expo idén is helyet ad nyilvános konferenciabeszélgetéseknek. Téma lesz többek közt a magyar zeneipar jelenlegi helyzete, a Cseh Tamás Program 2015/16-os pályázatainak bemutatása, a rádiós adóvevők használatának korlátozása és a készülő taxistörvény negatív hatása a zenekarok turnézására.

Budapest Music Expo 2A Budapest Music Expot szervező Hangszeresek Országos Szövetsége (HANOSZ) Öröm a Zene tehetségkutató döntőt rendez és díjazni kívánja a hazai szakma kimagasló szakembereit, zenészeit. Öröm a Zene Díjat ad át 11 kategóriában: zenepedagógusnak, zenésznek, koncerthelyszínnek, felfedezettnek, hangmérnöknek, hang- és látványtechnikusnak, hangszerjavító műhelynek, zenei újságírónak, és egy olyan személynek, aki sokat tett a zeneiparért. Továbbá gazdára talál majd a BME különdíjas terméke díj is. A programok, koncertek, kerekasztal-beszélgetések szervezésében a HANOSZ partnere a Cseh Tamás Program, a Nemzeti Kulturális Alap, az Artisjus, a ProArt és a Magyar Professzionális Rendezvénytechnikai Társaság. A Budapest Music Expo minden programjára ingyenes a belépés.

Szóljon hozzá!