ZETApress

hírportál

3B a Flux Galériában

Az öt kiállító művész3B Abstractoins ? Buenos Aires / Barcelona / Budapest című csoportos kiállítással nyitotta meg új szezonját a ferencvárosi FLUX Galéria tegnap este 18 órakor a Lónyai utca 31. földszintjén. A vendégeket az egyik ügyvezető, Juhász Andrea alkalmazott grafikus üdvözölte. Fotóink Katona Lucia felvételei.

A Flux Galéria az absztrakt expresszionista festészet dél-amerikai, mediterrán és kelet-európai áramlatának találkozójává vált egy kiállítás erejéig. A Gallery Weekend Budapest programsorozat nyitóesemények kiállító művészei: az argentin Daniel Callori, a spanyol Carlos Puyol és Agustin Eyssartier, valamint a magyar Baráth Áron, Szentgróti Dávid és Bánki Ákos. Közülük a dél-amerikai művész az otthoni kiállításának szervezése miatt nem érkezett meg, a két spanyol és a három magyar művész részt vett a megnyitón. Bánki Ákos, az egyik kurátor Pécsett doktorált, témavezetője Somody Péter volt. A kiállítás ötlete féléves barcelonai munkája során fogalmazódott meg benne, ahol két éve Ladányi Andrea táncművésszel és Borlai Gergő dobossal együtt alkotott. Ott ismerte meg a spanyol ajkú művészeket, sőt a kiállítás másik kurátorának Agustin Eyssartiert választotta.

Carlos Puyol, BarcelonaA galériában szombaton és vasárnap 12 és 18 óra között kétóránként tárlatvezetéseket tartanak. Carlos Puyol ezeken már nem vesz részt, mert csak a megnyitó miatt érkezett hazánkba. Öt éve alkot, eddig mintegy húsz kiállításon ? csoportoson és egyénin ? mutatkozott be otthon és külföldön. Nálunk most állít ki először, de volt már tárlata az Egyesült Államokban, Dániában, Svédországban és Portugáliában is. Csak a festésből nem tudna megélni, ezért egy könyvtárban is dolgozik. Két évet végzett az egyetemen, de egyelőre abbahagyta, mert szerinte a művészet nem az agyban, hanem a szívben születik! Tervezi a folytatást, hogy doktorként adhassa tovább ismereteit! A szeptember 28-án hétfőig látogatható tárlatot Posta Júlia, az Argentin Nagykövetség kulturális ügyvezetője nyitotta meg, mivel az ideiglenes ügyvivőjük épp külföldön tartózkodik. Hazánkon kívül Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Montenegróban is képviseli hazája érdekeit.

Szóljon hozzá!