ZETApress

hírportál

Városligeti álmok

FődíjátadásMagyar álom címmel nyílt meg ma délben a 15. @RC plakátkiállítás a városligeti ’56-osok terén, ahol csaknem 100 alkotást láthat a közönség. Az idei pályázatra több mint 1100 pályamunka érkezett, ebből 94 alkotás látható a kiállításon, 80 külön óriásplakáton, 14 pedig úgynevezett gyűjtőplakáton.

? Az @RC az elmúlt években egyre inkább a szabad véleményalkotás civil fóruma lett ? mondta el a Dürer rendezvényházi megnyitóval egybekötött díjátadón Geszti Péter, az @RC egyik alapítója. Kiemelte, hogy azért tartják fontosnak a kiállítást, mert általa olyan vélemények is el tudnak jutni a közönséghez, amelyek amúgy fennakadnának a média szűrőin. A zsűri az első díjat Kelemen Orsolya: Magyar feeling című alkotásának ítélte, második Faragó Sándor: Merj nagyot álmodni! című műve, harmadik K1ss Feri: Ismeretlen festő című plakátja lett. Gutema Dávid: Rémálom című alkotásáért a legkedélyborzolóbb plakátnak járó Borz-díjat vehette át.

Az idei fő téma mellett az @RC+ pályázaton a hétköznapi csodákhoz kapcsolódó munkákat várták. A kifejezetten civil szervezetek és kreatív ügynökségek számára kiírt verseny legjobbjai közé azok a plakátok jutottak be, amelyek a legszellemesebben, legkreatívabban mutatják be valamely civil szervezet munkáját, illetve egy-egy hétköznapi csodának tekinthető konkrét eseményét. A Hétköznapi csodák kamarakiállításban 14 pályaművet ? köztük a Magyar Cserkésszövetségét ? lehet látni. (Határtalanul táborukról idekattintva olvashatunk.) A plakátok szeptember 27-ig lesznek láthatók a téren. Idén tárlatvezetéseket is tartanak a plakátkiállításon, így a közönség mások mellett Till Attilához, Winkler Nórához vagy Geszti Péterhez csatlakozva ismerheti meg behatóbban a kiállított műveket.

Szóljon hozzá!