ZETApress

hírportál

Hajókiállítás Kenesén

Balatoni hajókiállítás 1Ma reggel 10 órakor megnyílt a 20. Balatoni Hajókiállítás Balatonkenesén, a Kenese Marina-Port kikötőben. A legnagyobb hazai vízi kiállítás 20 éve kedvelt őszi találkozási pontja a hazai hajós piacnak és közösségnek ? tudatta Rápolthy Edit. Fotóink Nagy Balázs felvételei.

A jubileumi kiállításon 40 kiállító, 40 hajó szárazföldön és vízen várja vasárnapig a tátogatókat, képviselve a magyarországi hajós piac kulcsszereplőit. Itt mindig van valami újdonság, a gyártók és forgalmazók pedig általában ezzel az eseménnyel indítják el őszi akcióikat, legyen szó hajóról vagy ruházatról. Idén sem lesz ez másként!

A Balatoni hajókiállításon láthatjuk először az Aqwia Kft által gyártott Wia elektromos hajók legújabb nemzedékének darabjait, köztük egy 42 lábas luxus elektromos yachtot, mely jelenleg a legnagyobb sorozatgyártásban készült, tisztán elektromos hajtású hajó a világon! A vitorláshajók terén is van látnivaló bőven. Itt nézhetjük meg először először a nemrég vízre került Lagoon 39 lábas katamaránt, melyet a Yacht Club 24 mutat be, és bár a szárazföldi premier év elején már megvolt, itthon, vízen most mutatkozik be először az X-Yachts új 33 lábas modellje is.

A hajólátványosságok sorába még további két különlegesség csatlakozik. Az elkövetkezendő 3 napban bárki megtekintheti majd a nemrég a Balatonra került Cellum ? Decision 35 katamaránt, mellyel a tizenegyszeres Kékszalag győztes Litkey Farkas versenyez, valamint Magyarország legnagyobb sürgősségi mentőhajóját, a Rupertet is, mely a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata jóvoltából 3 napon át a helyszínen állomásozik!

Balatoni hajókiállítás 2Különleges vitorlás élmény várja a legszerencsésebb látogatókat! Belépéskor regisztrálva minden vendégünk nyereményjátékban vehet részt, és a legszerencsésebbek Litkey Farkassal vitorlázhatnak a nemrégiben a fent említett Cellum ? D35 katamarán fedélzetén. A További nyerteseknek sem lehet okuk panaszra, hisz egy 2 éjszakára szóló wellness hétvégét, 3 vízhatlan Suzuki hátizsákot és TBS Vásárlási utalványokat is kisorsolunk majd, a Hotel Marina-Port és a Suzuki Marine és a Ricky Sport ? TBS Magyarország felajánlásából.

Érdemes lesz tehát ellátogatni a hétvégén Balatonkenesére a Kenese Marina Port Kikötőbe, Magyarország legnagyobb vízi és vízparti hajókiállítására, a Kikötő utca 2-4-be. Nyitva tartás: ma-holnap 10-től 18 óráig, szeptember 6-án vasárnap 10-től 16 óráig. Belépőjegy felnőtteknek 1200 forint, diákoknak 800 forint, 14 éves kor alatt a látogatás ingyenes. A belépőjegy mellé látogatóik Aqua vagy Vitorlázás magazint kapnak! További információk Facebook oldalukon is megtalálhatók.

Szóljon hozzá!