ZETApress

hírportál

Finisszázs a Nagykörúton

Alföldi RóbertA Kieselbach Galéria tegnap este 18 órakor tartotta az Őszintén szólva ? kép /hang /szó című programsorozata záróeseményét. A kiállítás zártkörű finisszázsán Alföldi Róbert színész-rendező és Oltai Kata művészettörténész volt Juhász Anna vendége. Grecsó Krisztián felolvasott, a Budapest Bár Németh Jucival és Frenkkel kiegészülve zenélt.

Augusztusban az elmúlt években létrejött, egyik legjelentősebb magángyűjtemény kiállításának kapcsán az irodalom és a zene is középpontba került a Szent István körúti galériában. Az eseménnyel a galéria új programsorozatot indított, amelyben egy-egy kiállítás képeihez írók és zenészek kapcsolódnak saját művészetük eszközeivel. A hazai képzőművészet remekművei vajon miként ihletik meg irodalmunk kiemelkedő alakjait és egy kiváló zenészeit? ? A korábban így egyben sosem látott, többek között Aba-Novák Vilmos, Márffy Ödön, Szőnyi István, Ámos Imre, Anna Margit, Vajda Lajos, Bálint Endre, Csernus Tibor, Tóth Menyhért, Kondor Béla, Veszelszky Béla és Barcsay Jenő remekműveit felsorakoztató, több mint 200 darabos válogatást rendhagyó módon ismerhették meg a nézők.

Kieselbach Tamás, a galéria tulajdonosa, műkereskedőként és műgyűjtőként a képek elrendezésének koncepciójával mutatja meg, mennyi érték, tartalom koncentrálódik egy-egy képzőművészeti gyűjteményben és mindez milyen erővel képes hatni mindenkire, aki belép a kiállítás terébe; így azokra a művészekre is, akik saját műfajukon, különleges nézőpontjukon keresztül közelítenek a festményekhez. Az első két eseményen ? augusztus 7-én és 14-én ? Szabó T. Anna, Dragomán György, Spiró György, Térey János, Tóth Krisztina, Garaczi László és Parti Nagy Lajos saját írásaikat olvasták fel, Dés László, Dés András és Lukács Miklós zenei asszociációit osztotta meg a hallgatósággal. Mindegyik alkalommal megteltek a galéria termei, több százan voltak kíváncsiak arra, miként elevenedik meg egy-egy tárlat, gyűjtemény anyaga a társművészeteken keresztül is. A két héttel ezelőtti estjükről idekattintva olvashatunk.

Szóljon hozzá!