ZETApress

hírportál

Cseh művészduó a BAF-on

David Böhm és Jiří Franta: NO című kiállítása nyílt meg tegnap este 18-tól 21 óráig a Váci úti Budapest Art Factory (BAF) Kiállítóterében. Bevezetőt mondott Alena Jermářová. A kiállítás augusztus 19-ig látogatható, amely csak előzetes időpont egyeztetés útján lehetséges!

A Budapest Art Factory örömmel mutatja be a 2015-es év júliusi vendégművészeinek projektjét. David Böhm és Jiří Franta cseh művészduó egy hónapos BAF-nál töltött rezidenciája egyéni tárlattal zárul, NO címmel. A 2006-os év jelzi a Böhm-Franta kollaboráció létrejöttét, amely egy gyümölcsöző kooperáció eredményeként állandósult.

A művészek nem állítanak korlátokat a médium alkalmazása terén, portfóliójuk változatossága a rajz, festészet, illusztráció, performansz, videó és installációkészítés, közterületek használatának tulajdonítható. Művészetük multidiszciplináris jellege ellenére azonban mégis felfedezhető egy közös sajátosság, amely összefűzi a fentieket: az alkotási folyamat, illetve a helyszín fontossága, ahol a műalkotás formát ölt, valamint amellyel kommunikál. Budapesti rezidenciájuk alatt ennek tükrében alkotnak ? kisméretű tárgyak és 3D installációk létrehozásával, új elemek bemutatásával bővítik portfóliójukat.

Böhm és Franta Prágában, Csehországban élnek. Mindkét alkotó a prágai Academy of Fine Arts-on fejezte be tanulmányait, számos díjat nyertek könyv illusztrációiknak köszönhetően, továbbá, nemzetközi rezidencia programokban vettek részt Ausztriában, Németországban és az Egyesült Államokban. Művészetüket a cseh Nevan Contempo és a német Jiri Swestka galériák képviselik. A közelmúltban a Nevan Contempo-ban és a Cheb Városi Galériában volt kiállításuk, emellett a Jozef Kollár Galériában rendezett rajz triennálén is szerepeltek.

Szóljon hozzá!