ZETApress

hírportál

Művészek Nepálért

Nepáli mentésAz április 25-ei nepáli földrengés károsultjainak megsegítésére ajánlották fel néhány alkotásaikat a magyar kortárs művészek. A belőlük készült kiállítás tegnap este 18 órakor nyílt meg a Kárpát utcai Hélia Hotel földszinti lobbijában, a Fiatal Művészek Galériájában. Kurátor: Bézi Péter galériavezető.

A megjelenteket Jannus Maximus, alias Nagy János, a Római Sas Rend tartományi vezetője köszöntötte. A tárlatot H.E. Popper György, a Máltai Lovagrend (KMFAP) nagymester-helyettese, a rendi állam miniszterelnöke nyitotta meg, miközben neje: lady Anna szorgalmasan fényképezett. A május 11-ei újbudai lovagavatásukról idekattintva olvashatunk.

Az esemény támogatói: a Római Sas Rend, a Máltai Lovagrend, a Hotel Helia és a Pipa Art Caffe voltak. Amíg a könnyű zongoramuzsikát hallgattuk, az asztalon abasári borok vártak: Pálinkás Attila palackozásában Sári aranya, Olasz rizling és Cserszegi Bianca kínálta magát. Volt mellettük egy nagy üvegben 2013-as házi szőlőpálinka is, de ehhez sem dugóhúzót, sem pálinkás poharakat nem szervíroztak.

Szóljon hozzá!