ZETApress

hírportál

Belvárosból VárMezőbe

Éva színt vallottMollo Éva: Színt vallok című kiállítása nyílt meg tegnap este az Attila úti VárMező Galériában. Az augusztus 2-án vasárnapig hétköznap 9-től 18 óráig, hétvégén 10-től 16 óráig látogatható tárlatot mestere: Sipos Endre művészetfilozófus nyitotta meg. Közreműködtek tanárkollégái: Patay Péter és Szengyel István előadóművészek.

Molloné dr. Balogh Éva húsz éve a Szent István Művészeti Általános Iskola igazgatója. Rajzot és balettot tanít a gyerekeknek. Ők már vakációznak, tanártársai viszont szép számmal jelentek meg a megnyitón. Két tannyelvű iskolájuk korábban a belvárosi Szent István téren állt, néhány éve költöztek át a Szemere utcába, melyről festményét is elhozta. Mivel tanítványai a nyári szünetben szétszélednek, alkotótáborba inkább tanárnőjük jár. Tegnap is láthattuk több balatoni tájképét a falakon.

1994-től láthatók képei budapesti és vidéki csoportos tárlatokon, de ez az első önálló kiállítása. Most szembesült csak igazán azzal, mit jelent egy kiállítást megrendezni. Alkotásainak mintegy harmada van a falakon, a többit otthon, illetve az iskolában tárolja. Alkotni is inkább munkahelyén, az iskolai rajzteremben szokott szabadidejében, melyből csak kevés jut neki a tanévek során. Iskolájuk énekkarával a Szent István-bazilikában is rendszeresen fellép. Személyében igazi polihisztort ismerhettünk meg tegnap este Budán!

Szóljon hozzá!