ZETApress

hírportál

Festmények a Szépháromban

Magyar festők a SzéphárombanA Magyar Festők Társaságának kiállítása nyílt meg tegnap este 18 órakor a Széphárom Közösségi Térben. A július 24-én péntekig hétköznapokon 10 és 16 óra között látogatható tárlatot Feledi Balázs művészeti író nyitotta meg.

A Magyar Festők Társaságát 33 festőművész alapította 1995 nyarán, vagyis épp idén húsz éves. Jelenleg 286 művésztaggal a Társaság a magyar festőművészek legnagyobb, országos hatáskörű szakmai szervezete. Elnöke: Kováts Albert, elnökségi tagjai: Bikácsi Daniella és Kovács Péter festőművészek. Tagszervezete a Magyar Képzőművészeti és Iparművészeti Társaságok szövetségének, ezen keresztül a koppenhágai székhelyű Európai Művészek Tanácsának.

? Társaságunk célja a magyar festőművész-társadalom szakmai támogatása, s a modern és kortárs képzőművészet népszerűsítése. Fontosnak tartja a magyar festészet sokszínűségének ápolását, az egyéni törekvések támogatását. Működése alatt a Magyar Festők Társasága több mint száz kiállítást rendezett és 66 katalógust adott ki. A mostani 20 éves jubileumi kiállítás-sorozat keretében az év folyamán az egyesület tagjai 6 tárlaton állítanak ki. A sorozat egyik állomása a Széphárom Közösségi Tér a a belvárosi Szép utca 1/B-ben. A felkért művészek munkásságuk fontosnak, rangosnak tartott, az ünnepi alkalomhoz kiválasztott darabjával szerepelnek ? mondta el Kováts Albert elnök a megnyitón.

Szóljon hozzá!