ZETApress

hírportál

Fotók a lobbyban

A Sofitel Budapest Chain Bridge Hotel bemutatja a Revealed by Sofitel fotó-kiállítást, mely a világ leghíresebb modern és kortárs művészeit ábrázolja alkotás közben. A kiállítás különleges hangulatú képei a lobby falait tegnap estétől június végéig díszítik és éjjel-nappal megtekinthetők.

A kiállítást Philippe Godard, a Sofitel Budapest Chain Bridge Hotel igazgatója tegnap este 18 órakor ünnepélyes keretek között nyitotta meg. A helyszínen Lantai József fényképezett. Olivier Widmaier Picasso, Pablo Picasso unokája és a Picasso, Portrait Intime (Albin Michel / Arte éditions) írója, a kiállítás kurátora maga választotta ki a bemutatott 30 fotót a neves francia hetilap, a Paris Match archívumából.

Picasso unokáját büszkeséggel tölti el a kiállítás, melynek születése egybeesett a párizsi Picasso Nemzeti Múzeum újranyitásával. ? A képek válogatásában elmerülve magam is újra felfedeztem ezeket a hihetetlen dokumentumokat és azt a meghittséget, amelyet a nagyapámról és a többi nagyszerű művészről készült fotók, a kiállított alkotások közvetítenek ? mondja Olivier Widmaier Picasso. A díjazott fotók között megtalálható egy fekete-fehér kép, melyen Pablo Picasso egy ölébe mászó dalmatát figyel, egy másik Salvador Dalit ábrázolja a Párizsi Állatkertben, festés közben, Jeff Koons is megjelenik a 24 órás Le Mans-ra készülő BMW Art Car-ral, Pierre Soulages egy folyamatban lévő munka felett guggol, Keen van Dongen-nek Brigitte Bardot pózol ? a tárlat további, szintén egyedülálló hangulatú képein ? többek között ? olyan nagy alkotók kapnak még főszerepet, mint Rene Magritte, Marc Chagall, Fernando Botero, Joan Miró, Jean Cocteau és Francis Bacon.

Ez a vándorkiállítás a kultúrára hívja fel a figyelmet, mely egyik alapvető pillére Franciaország vezető luxus szállodaláncának. A Sofitel kapcsolatot teremt szállodái és a kultúra között, híres művészekkel, írókkal és fotósokkal való együttműködéseken keresztül. A Revealed by Sofitel kiállítás 2014 júniusában indult útjára, első állomása a Sofitel New York Hotel volt, majd tavaly a Sofitel Washington DC Lafayette Square Hotelbe, valamint a Sofitel Chicago Water Tower Hotelbe és a Sofitel Montreal Golden Mile Hotelbe is ellátogatott. A tárlat ? más úti-célok között ? Londonban, Amszterdamban, Párizsban és Münchenben is megtekinthető lesz.

Szóljon hozzá!