ZETApress

hírportál

Megnyitódömping a Ráday utcában

Két kiállítás is nyílt tegnap este a ferencvárosi Ráday utca 47-ben. Hat órakor az Art9-ben S. Nagy Katalin művészettörténész nyitotta meg Kováts Albert Munkácsy-díjas festőművész Hálózat című kiállítását. A falakon lévő képeken csupa színes hálót láttunk, a geometriai formák más-más jelentéssel bírtak. Aki meg akarja fejteni üzenetüket, november 29-ig teheti meg.

Egy órával később ugyanabban az épületben, a Galéria IX-ben nyílt meg Dr. Máriás képzőművész Az öngyilkos autószerelő önarcképei című kiállítása. A képek az autószerelő gondolatait láttatták, melyet az öngyilkosság elkövetése és a halál beállta között vizionált. Máriás Zoltán művészeti író is ezt fejtegette megnyitóbeszédében. A képeket november 16-ig láthatjuk a falakon.

Tizenöt háznyit kellett gyalogolnunk, hogy hét órakor a Ráday utca 17-ben egy újabb kiállítást is megnézhessünk. A Fotocella Galériában Simonyi Balázs RetroMetróját nyitotta meg Szalai László, a BKV kabinetfőnöke. A tucatnyi fotón a Metró állomásait láthatjuk november 24-ig.

Szóljon hozzá!