ZETApress

hírportál

Öt éves a Budapest 100!

Budapest 100Képes köszönet az eddigi résztvevőknek, és élmény a kíváncsiaknak: május 9-én szombatig látható fotókiállítás nyílt tegnap este 18 órakor a főváros legnépszerűbb civil ünnepéről Budapest 100 fotókiállítás ? 5 év képekben címmel. Köszöntőt mondott Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója.

A kiállítást Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes nyitotta meg. A programot Kádár Bálint, a Kortárs Építészeti Központ (KÉK) elnöke nyitotta meg a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban, a Reviczky utca 1-ben. A Központi Könyvtár aulájában a Budapest 100 fotósainak és önkénteseinek képeiből látható összeállítás a népszerű civil ünnep eddigi legjobb pillanatairól. A Budapest 100 rendezvénysorozat a száz éves fővárosi épületekről, az egykori és a mai lakókról szól: szervezők, önkéntesek, lokálpatrióták és kutatók együttműködésének köszönhetően 2011 óta egyre többet tudunk városunkról. Az ötödik évforduló közös ünnepre ad lehetőséget: április 18-19-én nemcsak az idén 100 éves házak vesznek részt benne, hanem azok is, amelyek 1911-14. között épültek.

A kiállítás szervezője: Kortárs Építészeti Központ. Koncepció: Erdész Dávid, Kertész Monika, Michelisz Éva, Pokol Júlia, Provaznik Ariel, Ránki Juli, Török Lejla. Kivitelezés: Balogh Péter, Berczi Zsófia, Brosch Barbara, Erdész Dávid, Horváth Marcell, Kozák Ágnes, Mándoki Réka, Michelisz Éva, Müller Anna, Pokol Júlia, Provaznik Ariel, Spengler Csaba, Sziráki Zsófia, Szűcs Imre Ferenc, Torda Viktória, Tóbiás Dániel, Ulbert Mónika, valamint a BME Építészklub és a Szellemkép Szabadiskola és a Budapest 100 önkéntesei.

1 hozzászólás

Visszajelzések

  1. SPAR-ünnep a Budapest100-on | ZETApress

Szóljon hozzá!