ZETApress

hírportál

Lóerők a Hungexpón

A csapat eddigi történetének legnagyobb standjával várja a látogatókat a jubileumi X. Autó, Motor és Tuning Show-n ? tudtuk meg a délelőtti sajtótájékoztatón. A Tomracing bemutatja: A Szépség(ek) és a Szörnyeteg az AMTS-en.

A 2015-ös Autó, Motor és Tuning Show nemcsak arról lesz nevezetes, hogy ez lesz a tízedik, jubileumi kiállítás, hanem arról is, hogy a Tomracing Motorsport életre kelti Walt Disney meséjét, a Szépség és a Szörnyeteget. Gyönyörű lányok és egy brutális aszfaltszaggató, a 2700 lóerős Dragacs lesz a háromnapos kiállítás főszereplője. De az A pavilon 106-os standjáról nem hiányoznak majd a csapat driftautói, versenymotorjai és egy autószimulátor sem.

Már csak pár nap, és megnyitja a kapuit az idén tízedik alkalommal megrendezésre kerülő Autó, Motor és Tuning Show. A március 20-a és 22-e között a Hungexpón sorra kerülő kiállításra a Tomracing Motorsport eddigi történetének legnagyobb standjával készül. Miklósy Tamás csapatfőnök úgy véli, az idei évben is sikerült egy nagyot előrelépniük, hiszen a tavalyihoz képest is másfélszeresére nőtt standjukról ? A pavilon 106 stand ? nem hiányozhat semmi, ami az autó-, és motorsport szerelmeseinek kell.

? Egy biztos, ezúttal tényleg kitettünk magunkért. A csapat kamionján kívül négy autót is kiállítunk, és a korábbi évektől eltérően a standunk az A pavilonban lesz felállítva, ugyanis az elmúlt időszakban autós téren erősödtünk igazán. Elhozzuk többek között Kohári Zoltán 2700 lóerős szörnyetegét, a Dragacsot, és a szörnyeteg mellől nem fognak hiányozni a szépségek sem, azt megígérhetem. A versenymotorjaink egy része ezúttal a partnereinknél lesznek kiállítva, így kijelenthető, idén szinte mindenhol ott leszünk ? állította Miklósy Tamás.

Persze a standon nemcsak a gyönyörű lányok, hanem az igazi aszfaltszaggató lovagok sem hiányoznak majd. A már említett 2700 lóerős szörnyet, a Dragacsot elkíséri pilótája, a többszörös magyar bajnok Kohári Zoltán is. ? Nem most lesz az első kiállításom, hiszen már a szegedi AMTS-en is ott voltam, de hű társammal, a Dragaccsal most debütálunk együtt. Mindhárom nap ott leszek a csapat standján, és örömmel mutatom be a már tökéletesen felkészített autómat az érdeklődőknek. Aki akar, még bele is ülhet, sőt, ha a szervezők megengedik, be is indítom a show kedvéért ? jelentette ki Kohári Zoltán.

A Tomracing Motorsport új igazolása, a háromszoros drift Európa-bajnok, Kerényi Ádám sem marad otthon a hétvégén, igaz, ő hol a csapat, hol pedig az egyik támogatója standján lesz megtalálható. ? Zolihoz hasonlóan már én is ott voltam Szegeden, így szinte megmondani sem tudom, hányadik kiállításom lesz az idei. Sajnos ezúttal az autósport szerelmeseinek be kell érniük velem, illetve egy külföldről behozott driftautóval a Federal standon, ugyanis a BMW-men nem készültek el időben az átalakítási munkák. Valamennyi napot kint töltöm a Show-n, hiszen nemcsak versenyzőként, de a cégemet képviselve, kiállítóként is jelen leszünk a Hungexpón. Aláírókártyát és posztert minden évben viszek magammal, így idén sem lesz másképp. Pár drift rajongó már jelezte, hogy szeretne találkozni velem, sőt Ausztriából is jönnek hozzám, így biztos nem fogok unatkozni ? fogalmazott Kerényi Ádám.

Két keréken is sikeresen!

Versenyről versenyre megújuló show-val készül az idei szezonban a Tomracing stunt ridere ? Az eredmény kizárólag rajtam múlik ? mondta Kulman Miklós. Nem fognak két ugyanolyan Kulman Miklós show-t látni az idei Stunt Riding Bajnokság helyszínein a bírák és a nézők. A korábbi magyar bajnok ebben az évben kizárólag a versenyekre koncentrálhat, miután Kawasaki ZX 636-ja az utolsó csavarig összeállt, így a legnehezebb trükkök sem hiányoznak majd a repertoárjából. A Tomracing Motorsport vezetői szerint versenyzőjük képes lesz a tavalyi eredményét felülmúlni.

A hétvégén elrajtol a nagy teljesítményű motorokkal végrehajtott látványos akrobatikus gyakorlatokra épülő Stunt Riding 2015-ös versenyszezonja, melynek első fordulójára az Autó, Motor és Tuning Show szombati napján kerül sor. A mezőnyből idén sem hiányozhat a Tomracing Motorsport színeit képviselő Kulman Miklós, akinek a téli holtszezonban a fizikai felkészülés mellett ?csak? az új trükkök elsajátítására kellett összpontosítania. A korábbi magyar bajnok motorján kizárólag a tank tetejét kellett megváltoztatni.

? Alig várom, hogy elkezdődjön a szezon, és újra versenyezhessek. Úgy érzem, a télen mindent megtettem azért, hogy maximális felkészültséggel várhassam a rajtot. A folyamatos konditermi edzések mellett próbáltam a lehető legtöbb időt motoron tölteni és új trükköket elsajátítani. Az első fordulóban ezeket már be fogom mutatni, és remélem, meglesz az eredménye. A Kawasakin csak egy apróbb változtatást kellett végrehajtanunk, illetve a külső dizájnt frissítettük fel, ami jól mutatja, hogy a motor valóban összeállt, és az eredményesség idén kizárólag rajtam múlik. A fő célom az, hogy minden futamon a dobogón végezzek ? jelentette ki Kulman Miklós.

A motoros kaszkadőr tudásával a Tomracing háza táján is tisztában vannak, így a folyamatos dobogós helyek elérése a csapat koordinátora szerint reális célkitűzés. ? Elégedettséggel tölt el, hogy a hazai Stunt Riding egyik kiemelkedő alakját, Kulman Mikit, az idei évben is a Tomracing csapatának kötelékében tudhatom. Ebben a szezonban szeretnénk felülmúlni a tavaly elért eredményeket, amit Miki meg tud valósítani. A motor gyerekbetegségei a múlté, az eredményességet pedig sokban segítheti idén, hogy Miki versenyről versenyre megújított show-val lép majd a bírák és a közönség elé ? fogalmazott Biel Richárd.

Szóljon hozzá!