ZETApress

hírportál

Vári buszról Újbudán

Műszaki és művészeti kiállítás nyílt tegnap este az evopro csoport Bartók Béla úti Zipernowsky Tudományok és Művészetek Házában. A megnyitón Mészáros Csaba, az evopro-csoport vezetője a Várnegyedben délelőtt bemutatott villanybusz egy hónapos próbáját ajánlotta figyelmünkbe. Fotóink Vigh Alex felvételei.

A Magyar haszongépjármű- és buszgyártás: múlttól a legújabb fejlesztésekig című műszaki kiállításon a magyar haszongépjármű- és buszgyártás meghatározó szereplőivel találkozhattunk. A két hónapig nyitva tartó kiállításon a világsikert elért Ikarus, Csepel márkák mellett, a kevéssé ismert fejlesztések és a mai, legújabb innovációs megoldások kerültek bemutatásra, mint az evopro cégcsoport által fejlesztett elektromos hajtású, könnyű, kompozit szerkezetű, Modulo buszcsalád. A kiállítás anyagát Berta János, a Kelenvölgyi Autómodell Klub vezetője és elnöke állította össze és mutatta be. Kiállítók: evopro ? Modulo autóbusz (1:15-ös modellek), Haris Autómúzeum ? Elektromos fejlesztések a Magyar Postától (1:15-ös modellek), Pokorny Ferenc ? Magyar haszonjárművek (1:35-ös modellek), Csikós Gábor ? Magyar autóbuszok (1:87-es modellek), Tóvári Gábor ? Hibrid buszok.

A másik teremben Müller Sascha: Parallelwelten ? Párhuzamos világok című művészeti kiállítását láttuk. Sascha Müller eredeti szakmáját tekintve nemzetközi jogász. 2002-től 2004-ig tanulmányokat folytatott az Óbudai Képzőművészeti Szakközépiskola festő szakán. 2003 óta rendszeresen szerepel egyéni és csoportos kiállításokon. 2005-től a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének (MAOE) tagja. 2013-ban aranydiplomát kapott XIX. Arcok és Sorsok Portrébiennálén. A kiállítást Balázs Sándor művészettörténész mutatta be. S miért nyílt egyszerre a műszaki és művészeti kiállítás? ? Mert Széchenyi óta tudjuk, hogy kiművelt emberfők sokasága teszi naggyá a nemzetet! ? mondta Mészáros Csaba a megnyitón.

Szóljon hozzá!