ZETApress

hírportál

Kutyaszorító Újbudán

Kutyaszorító gazdiHámori Anett: Kutyaszorító című kiállítása nyílt meg tegnap este Újbudán, a Bartók Béla úti Faur Zsófi Galériában. A március 27-én péntekig látható tárlatot Timár Katalin művészettörténész nyitotta meg. Gerstner János felvételein a megnyitó közönségét és a kutyusát magához szorító gazdit látjuk.

Hámori Anett aktuális sorozata a 2013-ban bemutatott Politikailag korrekt címet viselő anyag folytatása. Tartalmilag ez alkalommal is két alapvető témakört boncolgat: jelen korunk politikai közegét és annak hatásait, valamint egy vadászat jeleneteit. A képek értelmezését tekintve meghatározó az emlékezés, az egyes elemek, emberek beazonosítása, és a hozzájuk csatolt információk felszínre emelése.

MegnyitóHámori Anett 2010-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán. Jelenleg doktori képzésben vesz részt a Pécsi Tudományegyetem művészeti karán. Képei egyéni kiállításokon és válogatott, csoportos kiállításokon folyamatosan jelen vannak a hazai és a nemzetközi képzőművészeti életben. Munkájának központjában történetek állnak, melyek a mindennapjai során kapott információk vizuális leképezései. Meghatározó számára az aktualitás, mint jelenség: folyamatosan követi a körülötte zajló eseményeket. Témái kiválasztásában kiindulási pontként az internet és egyéb hírcsatornák; újságcikkek, fotók, sajtófotók, dokumentumfilmek szolgálnak. Érdeklődése az utóbbi pár évben természeti és társadalmi katasztrófákra irányult. Anyagválasztása és anyaghasználata egyben művészi állásfoglalás is: a papír tisztasága és törékenysége, illetve nyersen hagyott felülete megrázó ellentétet képez a megtörtént, majd megfestett események tragikusságával.

1 hozzászólás

  1. Nagyon tetszettek a képek, amely tökéletes a címmel. Gratulálók a szerzőknek: festőnek és a cikk szerzőjének!