ZETApress

hírportál

Bálnából az Anker’t-be

Jól vizsgázott az Antik Placc az Anker?t-ben! Az új belvárosi hely, a nyüzsgő véráramba helyezés jót tett az Antik Placcnak, a kincsek újra életre keltek ebben a környezetben! A Bálnából az Anker?t-be költözés sem vett el az esemény színvonalából ? tudtuk meg Császári Flórától.

A szervezők nagy elégedettségére az esemény sokkal több látogatót vonzott. A helyszín és a vendéglátás barátságos volt, a tárgyak sokszínűsége lekötötte a nézelődőket, mindenki mosolygott. A Placc ételt-italt, zenét is kínáló élménypont is vasárnaponként, ahol izgalmas antik, dizájn és retró termékek óriási választéka kap helyet. A vásár mellett hetente bemutatkozik egy restaurátor, vagy egy felújító, foglalkoznak értékbecsléssel, a gyerekek pedig szakemberek irányításával szórakozást találhatnak a Fabrika Műhelyben. Vannak újragondolt, átalakított díszek, székek, asztalok, és régi szobrok, lámpák, retró emlékek, képeslapok, gyertyatartók, vallási tárgyak és lakberendezési holmik ? ráadásul olcsón. Vasárnaponként 10-17 óráig tehát a Placcé a terep az Anker’t-ben!

Egy új igénynek is eleget tesz az Antik Placc, ugyanis idegenforgalmi látványosság lehet belőle, mivel nem szükséges kiutazni a város végi úgynevezett Ecserire, Tangóra vagy a Pecsába. Talán ez is hasznos vonása. Az új nemzedék láthatólag szívesen válogat értékesebb antik tárgyak és képek között, így a Placc elérte célját, miszerint az antikvitás világát szeretné megkedveltetni a mai generációval, és felhívni a figyelmüket ezekre az értékekre. A Placc célja új megvilágításba helyezni az antik, a dizájn, a régi és az új keveredését, bemutatni a régi, felújított és újragondolt, átalakított tárgyakat, ezek megalkotóit, mindezt egy szép környezetben, hangulatos programok keretei közt. Fix Placc-programok hétről-hétre: Régiség, dizájn, retro, vintage és kortárs vásár. Restaurátorok vagy felújítók bemutatkozása. Fabrika Műhely gyerekprogram. Étel-ital, zene és ingyenes értékbecslés. Többet is megtudhatunk róluk a weboldalukon, és nyomon követhetjük a történéseket a Facebook-oldalukon.

Szóljon hozzá!