ZETApress

hírportál

Boglárka Kettős-Látása

Huszár Boglárka: Kettős-LátásKettős-Látás címmel nyílt kiállítás tegnap este 18 órakor Huszár Boglárka fotói alapján készült festményeiből a józsefvárosi H13 Diák- és Vállalkozásfejlesztési Központban. A február 27-én péntekig látható tárlat érdekessége, hogy a művésznő alkotásai egy részét a saját fényképei alapján készítette.

A győri származású művésznő tanulmányai és munkája során több képzőművészeti területen is sikeresen kipróbálta magát, a textilművészettől a restauráláson át a fotózásig bezárólag. Legkedvesebb elfoglaltsága mégis a festés. Legszívesebben portrét fest, de témáiban utcák, városrészletek, hangulatok, csendéletek is megjelennek. A mostani tárlaton fotók és azok alapján készült festmények láthatóak. Egy-egy téma jelenik meg a fotós és a festő szemén keresztül, ami igazán izgalmas kettősséget alkot. Bővebbet idekattintva olvashatunk.

A kiállítást Mihályi Győző nyitotta meg. A színművész urat a ’90-es évek derekán a József Attila Színházban Kander?Ebb?Fosse: Chicago című musical-ében láttam, melyben Billy Flynn szerepében trapézon lengve énekelt. Kérdésemre most mondta el, hogy a rendező ötleteként a Hinta-hanta dalhoz kellett egy hinta, s ha már ott volt, a színész használja is. Győző 3 hónapig készült a szerepre, rendszeresen járt be az artista iskolába, keményen edzett a gyűrőn. Nehéz volt, de megérte…

Szóljon hozzá!